B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Stjärtmesen har hittat till vår trädgård

När termometern bara visade fyra minusgrader på förmiddagen  och solen faktiskt sken, gav jag mej ut på en söndagspromenad som så många andra Knivstabor.

Det var oerhört vackert ute med rimfrost och snö, men jag kan inte säga att motiven "hoppade fram" direkt. Jag funderade lite över hur Ni tänker när ni är ute på era fotopromenader. Ewa till exempel, som hittar så fina vintermotiv där runt golfbanan. Jag är ju ingen "gatufotograf" så jag skippade helt de centrala delarna av Knivsta och vandrade istället längs en gammal grusväg.

Den här lilla torra växten var det enda jag hittade som kändes rätt. Som ett motiv som jag gillade. Jag provade ju en del annat också men blev inte alls nöjd med resultatet.

 

När jag kom hem upptäckte jag att det var fullt fart vid småfågelutfodringen i vårt trädgård. En och annan pilfink hittar fortfarande hit.

Blåmesen är förstås en trogen gäst tillsammans med talgoxarna. Ljuset är lite bristfälligt mellan husen så här på vintern, men med ISO 400 blir det i alla fall en och annan bild.

Plötsligt blir det en väldig aktivitet när det virvlar in ett gäng hungriga stjärtmesar. De är de första vi har sett i år, men så är det också bara på helgerna som vi kan sitta och spana. På vardagarna är vi inte hemma när det är dagsljus.

Stjärtmesarna kommer i grupp och om man är ute kan man höra deras roliga kvittranden. De ser ut som små fluffiga bollar med lång stjärt. Flera av dem flyger direkt in i "buren" som min sambo byggt för att skatorna inte ska hacka sönder talgbollar och talgblock. Det går inte att fotografera fåglarna inne i burkonstruktionen men de får i alla fall äta i fred och det finns alltid mat där. Jag får helt enkelt passa på när de sitter någon annan stans.

Skön söndag

Lena 

 

Inlagt 2013-01-20 17:25 | Läst 2380 ggr. | Permalink
Många trevliga bilder du bjuder på! // Jocke
Svar från Lena Holm 2013-01-20 18:46
Tack Jocke,
kul att du tittade in.
Hälsningar Lena
Det blev ju riktigt fina pippibilder från dig som brukar fota andra djur! Ha det gott
Svar från Lena Holm 2013-01-20 18:47
Tack Dan,
fast 300 mm med IS och det är ett rent nöje.
Hälsningar Lena
Fågel eller fisk - det går ju bra med båda delarna, söt små dunbollar du fotat - den första bilden är ju läcker som julkort! / Sören
Svar från Lena Holm 2013-01-21 18:39
Tack Sören,
jag gillade faktiskt gaveln på den där stugan. Dunbollarna har jag försökt fånga flera gånger förut (förra året). Det här är nog bland de bättre resultaten.
Hälsningar Lena
Gillar dina fåglar, inte minst stjärtmesen/ Björn T
Svar från Lena Holm 2013-01-21 18:41
Tack Björn,
stjärtmesen är väldigt tilltalande, men de gör ganska korta och intensiva besök. Inte helt lätt att få skarp och med en hyfsat bra miljö runt omkring.
Hälsningar Lena
Det var de sötaste små fåglar jag sett! Superfint fångat!
Svar från Lena Holm 2013-01-21 18:43
Tack Heléne,
ja, stjärtmesen är en liten vacker fågel som ofta ser lite frusen och uppburrad ut. Hoppas på fler tillfällen med dessa.
Hälsningar Lena
Stjärtmesarna är ju bara för söta ! Har aldrig sett någon i verkliga livet. Kul att du fick några bra bilder på sötnosarna.
ing-marie
Svar från Lena Holm 2013-01-21 18:46
Tack Ing-Marie,
jag såg dessa för första gången för ett par år sedan. Nu har vi dem i trädgården på vintern och en bit in på våren. De har ett charmerande sätt att samspråka med varandra när de dyker upp i form av ett helt gäng
Hälsningar Lena
Stjärtmesarna såg söta ut
Hos mig dominerar koltrasten
Någon blåmes ibland
Svar från Lena Holm 2013-01-21 20:03
Hej Bengt,
jag fotograferade 22 olika arter i trädgården förra året. Får se om det dyker upp något nytt i år.
Hälsningar Lena
Stjärtmesarna är så bedårande, fint fångat! Skulle så gärna vilja se dem IRL. Krukset är att jag varit ute i -15 typ ... Skämt och sido, mina promenader är oftast korta och oplanerade, det blir vad det blir till slut.
Gokväll!
ewa
Svar från Lena Holm 2013-01-21 22:05
Tack Ewa,
jag fuskar ju genom att stå inne i köket. Du får väl komma förbi och titta på dem. Man kan få kaffe samtidigt...
Hälsningar Lena
Ewa Kirjavainen 2013-01-21 22:09
:-) vore jättetrevligt, det kanske skulle funka efter nästa fika. Du får gärna presentera mig vid tillfälle för de "små" hästarna om det är på vägen.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg