B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Texas Roadtrip II, cars, Texas longhorn & baseball gloves

Den här kunde jag bara inte motstå! Den stod i en hage brevid vägen i utkanten av det lilla samhället Nocona, i nordvästra Texas. Fredrik fick tvärnita. Jag lämnade bilen och insåg att om jag går lite på grusvägen in mot gården (oops....private property) kunde jag få mycket bättre bilder på dessa pampiga "long horn".

Fick sedan syn på åsnan och gick en bit till. Solen var på väg att gå ner och jag ville så gärna få några bilder till. Inser plötligt att det svänger in en jättepickup på vägen som jag nu är minst 200 m in på. Bilen stannar och i förarsätet sitter en äldre, mycket omfångsrik man i blåställ, rutig skjorta och cowboyhatt. Jag mumlar något om att jag är turist från Sverige som tycker om kor och ber om ursäkt för att jag är inne på hans ägor. Mannen är mycket trevlig, "inte gör det något att vi är på hans väg" och han ställer massor av frågor på bred Texasamerikanska. Det slutar med att vi hamnar på hans brors motell (garanterat inga "bed bugs") för att fortsätta upptäcka Nocona.

 På inrådan av Mrs Fenoglio i motellreceptionen tar vi en kvällspromenad i Nocona och hittar detta hus. Pete Horton har gjort sej en del pengar på olja och har dragit sej tillbaka i Nocona. För att ha någonstans att ställa sin samling med bilar renoverade han detta hus.

I julbelysning såg det lite läckert ut och jag råkar ha ett stativ med mej så några bilder måste jag ju ta. Vi går också fram och kikar in genom fönstren...

En seriös samlare minsann. Vi får veta efteråt att det är bara en bråkdel av bilarna som synns genom de stora fönstren på framsidan. Tillbaka på motellet efter middagen får vi en liten kasse i receptionen med lokalproducerat vin och brochyrer. Dessutom envisas damen i receptionen med att vi måste träffa hennes man, han är inte bara motellägare utan också Noconas borgmästare. Mayor Robert Fenoglio bär en stor ljus cowboyhatt, skjorta med pärlemoknappar och jeans. Han är hälften så stor som sin bror och förvånansvärt lågmäld. Han insisterar i alla fall på att få bjuda på frukost eftersom han också driver Noconas bästa frukosthak i en gammal bensinmack. Vi är välkomna från 06.00 nästa morgon.

 

 Vi är inte uppe så tidgt så de flesta av Noconas lokala gäster har redan ätit när vi kommer till den gamla macken.

Mayor Fenoglio står bakom disken iförd förkläde men han sköter mest ärenden på sin mobiltelefon. Han låter de två välbyggda damerna bakom disken servera oss en "ägg & bacon" frukost med alla tillbehör som vi står oss mycket länge på. Jag fotgraferar inte människor och tycker det är närmast pinsamt när jag slänger ur mej frågan om jag får ta en bild.

 En av de lokala gästerna sitter fortfarande kvar när vi går. Det här stället kommer vi att minnas. Vi fick också ett tips att vi måste se stadens största "industri".

 I tre generationer har man handsytt basebollhandskar i Nocona. De är nu de enda tillverkarna av amerikanska basebollhandskar i landet. När vi anmälde oss i receptionen tog företagets ägare (och VD) oss på en rundvandring och visade hela processen. Allt är hantverk. Ingen fotografering dock, men nu vet jag plötsligt mer om hur man syr själva handsken än jag någonsin gjort om spelet. Det var också denna rörelses grundare (dvs farfar) som sydde de första amerianska ovala fotbollarna.

Hälsningar Lena,

som också fick veta hur man syr bollarna till baseboll

 

Inlagt 2012-12-18 20:18 | Läst 3443 ggr. | Permalink
Härlig berättelse och finfina bilder!! =)
Ha det fint!
Svar från Lena Holm 2012-12-19 17:48
Tackar Heléne,
jag provar mej fram men lite svartvitt.
Hälsningar Lena
Fint reportage!
/Per
Svar från Lena Holm 2012-12-19 17:48
Tack Per,
trevligt att det gillas.
Hälsningar Lena
Ett härligt inlägg med fina bilder i svartvitt! Exteriören på huset är jättefint i mörkret. Ha det gott!
ewa
Svar från Lena Holm 2012-12-19 17:49
Tack Ewa,
det där huset var rätt läckert i färg också. Det är väldigt rött.
Hälsningar Lena
Trevlig berättelse och intressanta bilder!
Svar från Lena Holm 2012-12-19 17:50
Tack Wolfgang,
snart bär det av till Texas igen, få se vad det blir denna gång.
Hälsningar Lena
Härliga bilder, du är bra på porträttbilder också kan man konstatera, och här har du hittat liiiite fräschare bilar än i förra blogginlägget! :-)
Svar från Lena Holm 2012-12-19 17:51
Tack Anne-Sophie,
porträttet var lite av en lyckträff. Han gjorde sej bra på bild och miljön var underbar.
Hälsningar Lena
Bra text och Kanonbilder från din road trip och vilken tur att du "råkade" ha med dig ett stativ.
Dina bilder tagna över vattenytan är precis lika bra som de du tar under och snyggt i s/v.
Svar från Lena Holm 2012-12-19 17:53
Tack Stefan,
stativet var min systers och det var lätt att lägga det i bilen. Tänkte nog att vi kanske skulle få se lite udda belysning. Få se vad det kan bli detta år.
Hälsningar Lena
Skönt diner och modigt (och bra) att ta en bild på Borgmästaren. Verkar vara ett speciellt ställe det där. Ultimate Bowl of Crap är tydligen en av rätterna...
Svar från Lena Holm 2012-12-19 17:56
Tack Tony
Det där frukost/lunch haket var häftigt. Vi mötte några av de lokala gästerna precis när vi kom. Deras stora "trucks" stod utanför + några lastbilar. Jag skulle rivit upp kameran direkt men jag känner mej verkligen som om jag inkräktar. Men det var ett gäng stora sköna typer i hatt och boots.
Hälsnngar Lena
Riktigt läsvärt med bra bilder till så vad kan man mer begära! Allt gott Lena
Svar från Lena Holm 2012-12-19 17:57
Tack Dan ,
kul att du gillade inlägget. Det var ett speciellt ställe och slumpen kan leda en till dessa ibland.
Hälsningar Lena



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

Lägg till

Tidigare blogginlägg