B. LOGGBOKEN
En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...
Årets bästa fredagsmiddag
Fredag kväll och vi sitter förstås ute i växthuset. Jag har förberett ett gott snack med philadelphiaost, kräftstjärtar och dill som serveras på salta kex. En välkyld gimlet passar perfekt till. Gin, färskpressad lime, socker lag och is.
Middagen är lättlagad, bara att lägga på tallriken. Hummern är fångad i Danmark och tillagad hos vår favoritfiskhandlare. Bättre än så här kan det knappast bli, annat än om man fångar den själv förstås. Tillbehören är enkla, smält smör med vitlök och nybakat vitt bröd.
Inte en Bollinger men ett kallt, torr bubbel från Sydafrika som vi verkligen gillar.
Hälsningar Lena
Inlagt 2025-09-27 21:45 |
Läst 397 ggr. |
Permalink
vi var i skogen igår och även om det var lite kyligt när vi åkte ut så blev det 17 grader på eftermiddagen. Mysigt att vara ute och det fanns hur mycket svamp som helst.
Hälsningar Lena
WOW vilken meny.
Med dansk hummer och Philadelphiaost :-)
Jag får nöja mig med Philadelphiaosten på svenskt Pågenbröd, som jag äter varje dag.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
den danska hummern var otroligt god och osten hade jag blandat med kräftstjärtar, dill och en tsk hummerfond. Det blir en god röra på salta kex.
Hälsningar Lena
Skål!
jag hade tur i torsdags att det fanns nykokt hummer. Annars brukar jag beställa i förväg, för att inte bli besviken. Vi grillade på lördagskvällen för vädret inbjöd ju verkligen till det.
Hälsningar Lena
de riktigt stora havskräftorna brukar ha samma kilopris som hummer hos min fiskhandlare. De är också riktigt goda.
Hälsningar Lena