B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Årets bästa fredagsmiddag

Fredag kväll och vi sitter förstås ute i växthuset. Jag har förberett ett gott snack med philadelphiaost, kräftstjärtar och dill som serveras på salta kex. En välkyld gimlet passar perfekt till. Gin, färskpressad lime, socker lag och is. 

Middagen är lättlagad, bara att lägga på tallriken. Hummern är fångad i Danmark och tillagad hos vår favoritfiskhandlare. Bättre än så här kan det knappast bli, annat än om man fångar den själv förstås. Tillbehören är enkla, smält smör med vitlök och nybakat vitt bröd. 

Inte en Bollinger men ett kallt, torr bubbel från Sydafrika som vi verkligen gillar. 

Hälsningar Lena

Inlagt 2025-09-27 21:45 | Läst 397 ggr. | Permalink
Verkligen en en fin start på helgen, ser riktigt gott ut. Jag vet inte vad ni har haft för väder där uppe, men igår vid 17 tiden var vi inne i Kungsbacka och köpte pizza och då var det 20 grader ute
Svar från Lena Holm 2025-09-28 10:05
Tack Peter,
vi var i skogen igår och även om det var lite kyligt när vi åkte ut så blev det 17 grader på eftermiddagen. Mysigt att vara ute och det fanns hur mycket svamp som helst.
Hälsningar Lena
pdahlen 2025-09-28 13:02
Det var verkligen lite svamp nere hos mig, vi fick till ungefär 5 smörgåsar från två turer. Det var några små trattisar, några kantareller, en Karl-Johan samt runt 7 brunsopp. Men det brukar vara så att svampsäsongen toppar runt 1 november här
Hej Lena.
WOW vilken meny.
Med dansk hummer och Philadelphiaost :-)
Jag får nöja mig med Philadelphiaosten på svenskt Pågenbröd, som jag äter varje dag.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Lena Holm 2025-09-28 16:45
Tack Erik,
den danska hummern var otroligt god och osten hade jag blandat med kräftstjärtar, dill och en tsk hummerfond. Det blir en god röra på salta kex.
Hälsningar Lena
Vilken härlig fredagskväll det ser ut att ha varit! Vi hade också hummer i tankarna inför helgen, men var lite för sena – den var redan slut och vi hade inte tänkt på att beställa i förväg. Tydligen var vi inte ensamma om den idén. Men med det fina vädret blev det grillat istället, och vår lilla närbutik har lyckligtvis specialiserat sig på riktigt bra kött, så det blev en smakrik lösning ändå.
Skål!
Svar från Lena Holm 2025-09-28 16:47
Tack Margareta,
jag hade tur i torsdags att det fanns nykokt hummer. Annars brukar jag beställa i förväg, för att inte bli besviken. Vi grillade på lördagskvällen för vädret inbjöd ju verkligen till det.
Hälsningar Lena
Här blev det havskräftor XXL.
Svar från Lena Holm 2025-09-30 17:13
Tack Stefan,
de riktigt stora havskräftorna brukar ha samma kilopris som hummer hos min fiskhandlare. De är också riktigt goda.
Hälsningar Lena



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg