B. LOGGBOKEN
Helgen har varit god
För två veckor sedan var det hummerpremiär och någon gång under hösten brukar vi passa på att äta av dessa läckerheter. Priset brukar avgöra när det inträffar. Uppsalas bästa fiskhandlare hade färsk svensk hummer, nykokt i butik, när jag handlade i torsdag och för ett bättre kilopris än jag upplevt på länge. Fredagsmiddagen var given. Vad som ytterligare förgyller en sån måltid är att den inte kräver någon tillagning. Bara att värma baguetten och pressa vitlök i det smälta smöret.
Fredag efter jobbet och man kan ta det extra lugnt. Köket är knapp öppet men lyckas i alla fall åstadkomma några ostfyllda jamaica bell chili och en negroni toppad med prosecco. Bob vill nog helst ha sin negroni enbart med is, men vi tycker att det här är ett gott alternativ som man kan sitta och njuta av länge.
Middagen är serverad. Vi sitter länge till bords,... till sista bensegmentet är avnjutet på sitt innehåll.
Resten av helgen var vi i svärföräldrarnas sommarstuga för att tömma och stänga ner den inför vintern. Det handlade ffa om att stänga av vattnet och tömma ledningar, varmvattenberedare etc, eftersom stugan inte har någon värme på vintern. Vi fick också en trevlig lördagskväll med god mat och samvaro i stugan.
Flakmoppen skulle också förberedas för vinterförvaring.
Här demonstrerar min sambo hur man ska rullar ihop en slang för att man enkelt ska kunna dra ut den vid nästa tillfälle, utan att den "korvar sej" och gör motstånd. Jag erkänner att det här var något som jag inte ägnat en tanke förut, men att det var ett ganska självklart grepp när jag såg honom göra det.
Utan att jag egentligen tänkt så mycket på det fanns det ett gemensamt färgtema när jag tittade på bilderna från helgen. Ni har säkert också sett det. Till och med naturen var i samklang med temat.
Nu börjar en ny vecka.
Hälsningar Lena
tittade själv på en färsk krabba idag, onsdag tänkte jag
/inger
vi åt färsk krabba förra fredagen. Den är ju lika lätt att servera som hummer och hör absolut hösten till.
Hälsningar Lena
havskräftor är också väldigt gott och det brukar vi äta när vi är på västkusten och dyker. Vår favoritställe brukar ha det som lördagsmiddag under sommaren och tidig höst, fram till hummersäsongen börjar.
Hälsningar Lena
I Havanna fick man två grillade hummerstjärtar med tillbehör för 80:-. (2015)
Mvh Bengt
antar att det var languster, då är det i princip bara en stjärt. Det är ju också 10 år sedan :-) Jag kan i alla fall rekommendera hummer just nu, passa på när den fiskas någorlunda nära.
Hälsningar Lena
Snyggt färgtema.
jag tycker absolut att ni ska passa på nu när det är säsong för svensk hummer. Jag såg inte det röda temat förrän jag tittade på bilderna i datorn.
Hälsningar Lena
Hummer och något gott i glaset är ju aldrig fel.
Ing-Marie
det var mycket goda humrar och även gott att dricka till. Jag såg inte det röda förrän jag började titta på bilderna.
Hälsningar Lena
Fantastiska matfoton - helt rätt för en mattidning.
Vi måste också snart lägga ner koloniträdgården och stänga av vattnet osv.
Jag lärde mig det sättet att rulla ihop vattenslangen som pojke av min pappa.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
En god middag som gör sej bra på bild. Jag bara väntade på att någon skulle påtala att de visste hur man skulle lägga ihop en slang :-)
Hälsningar Lena
Tömma vatten vid sommarstugan har jag gjort några gånger, men har nu förenklandet det med att jag inte tömmer varmvattenberedaren i Kungsbacka och kolonin, där tömmer jag enbart vattenledningarna och har värme vid varmvattenberedaren. I Danmark har jag värme i huset så där tömmer jag inget.
Kul med röd färgmatchade