B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Kantareller, eller...

Lördag och strålande väder. Vi åkte till ett "nytt" kantarellställe som vi kollat in ett par gånger på sensommaren. Ett par goda vänner följde med och vi fick en mysig dag i skogen. Vinden höll myggen i schack och det var lagom varmt. 

Det är viktigt att ha med sej ordentligt med matsäck och fika om man ska vara ute en hel dag. Dessutom hade vi med oss ett släp för vid tidigare besök hade det sett väldigt lovande ut på svampfronten. Nu hade det gått två veckor sedan vårt senaste besök och det hade regnat mer här än hemma (där det är snustorrt i skogen och kantarellerna inte orkar upp).  Vi hade stora förväntningar.

Första vändan i skogen gav en hyfsad utdelning. Efter äggmackor, kaffe och smaskig kaka gav vi oss ut igen. Här skulle plockas kantareller!

Vilken tur att vi hade släpet med oss :-) Den här bilden ska ni nog helst inte förstora...

Hälsningar Lena 

PS. Det var förstås en helt annan anledning till att vi drog en släpvagn med oss ut på skogsvägarna, men den kom ju till användning...

Inlagt 2024-08-25 22:02 | Läst 492 ggr. | Permalink
Oj ! Vilken utdelning, bra framförhållning att ha så många korgar med sig, med svampen på tidningarna så blir nog alla fulla.
Kul bild att fota kärran full :-)
Här har det blivit väldigt få svampturer, så torrt, vi har knappt fått något regn de senaste veckorna. Jag vill ju så gärna ha KJ, jag har tröttnat lite på kantareller men har inte sett en enda sopp.
Ing-Marie
Svar från Lena Holm 2024-08-27 19:27
Tack Ing-Marie,
ja och exakt likadana korgar dessutom. Jag har bara plockat en enda KJ i år och det är snustorrt på mina ordinarie svampställen. Där kommer inga nya svampar om vi inte får 20 mm regn eller mer.
Hälsningar Lena
Ja det ser väldigt optimistiskt ut med släp vid kantarellplockning, även om släpen användes till annat, men ni fick nog ha korgarna i bilen ändå, en ofjädrad släp har en tendens att kasta runt saker i potthål. Verkligen en fantastisk svampskörd, har köpt mina i år från bär/svampbilen. Mycket trevlig blogg!!
Svar från Lena Holm 2024-08-27 19:30
Tack Stefan,
kantarellerna fick plats i bilens bagageutrymme, utan problem faktiskt. Man blir lätt lite ivrig med klonverktyget. Jag ska inte plocka mer svamp och skulle jag råka göra det får jag ge bort den. Det finns inte plats för mer kantareller i frysen och de gula lämpar sej inte att torka.
Hälsningar Lena
:) roligt.
Även om utdelningen blev fullt tillräckligt för er.
Ni verkar ha haft gynnsamt för svampen i år.
Här fick vi bara ihop en korg av det gula.
/N
Svar från Lena Holm 2024-08-27 19:31
Tack Nini,
det blev en del gula kantareller i början på säsongen men nu är det alldeles för torrt. Det här blir det sista om det inte kommer rejält med regn. Å andra sidan har jag så mycket kvar från förra året så jag ska inte plocka mer :-)
Hälsningar Lena
Jo man blir ju avundsjuk på dina kantarellturer, kändes ju ändå lite bra att släpet inte enbart var till för kantareller 😊
Svar från Lena Holm 2024-08-27 19:32
Tack Peter,
vi fick faktiskt in den egentliga skörden i bilens bagageutrymme och för vår det räckte det väl. Jag har mycket kvar från förra året.
Hälsningar Lena
Oj, så många har jag inte ens sett på torgmarknaden! Skogens guld! Smaklig spis! Mvh Wolfgang
Svar från Lena Holm 2024-08-27 19:33
Tack Wolfgang,
det blev precis lagom för oss att dela på :-) Vi äter kantareller ofta.
Hälsningar Lena
Men jösses! Jag som tycker jag hittat rätt mycket, men att behöva ett släp för att få hem alla kantarellerna! Helt otroligt.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2024-08-27 19:35
Tack Bjarne,
ja efter vissa specialtekniker vid framkallningen krävs det ett helt släp för att få hem svampskörden. Men nu blir det inte mer om det inte kommer rejält med regn.
Hälsningar Lena
Hej Lena - WOW.
Det är nästan obegripligt för mig, men ni är experter på det,
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Lena Holm 2024-08-27 19:38
Tack Erik,
med viss teknik vid framkallningen kan det blir bra mycket mer än det var från början :-) Men visst, det blev en del svamp även på denna tur. Nu blir det inte mer om det inte kommer rejält med regn.
Hälsningar Lena
Jaha, det tog en stund innan polletten trillade ner ;))
Ni hade förstås så mycket mackor och soppa med er så ni behövde ett släp:)
HaD/Gunte..



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg