B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Fotofika på Fågelsången

Första lördagen i månaden är det fotofika på Fågelsången i Uppsala för de som är sugna. Det har varit lite si och så med uppslutningen på senare tid men i lördags var vi ett helt gäng. Peter hade med sej en ung fotoassistent som förstås hade egen kamera med sej. 

Vi var förstärkta med två gäster från Stockholm, Björn och Bengt (fast det är Gunnar som syns till höger här).

Sten brukar dyka upp och är här inbegripen i ett samtal med Gunnar. 

Han visade upp sin Nikon F med Photomicsökare som han beskrev i en blogg nyligen. Den ser sannerligen lite klumpig ut. 

Otten dök upp med sällskap. Han hör till en av de ursprungliga eldsjälarna för dessa fikastunder, men har inte varit med på senare år. 

Kajan med familj och goda vänner var mycket nöjd. Solen strålande denna lördag och det var flera grader varmt.

Det var t o m så varmt att några valde att sitta ute och fika. 

Eller så valde de ute för det var ganska fullt inne. Konditoriet är populärt på lördagsförmiddagarna.

En dag då man nästan kunde ana lite vår i luften. Det är dock fortfarande isgata på många ställen, men det kände jag inte för att visa.

Hälsningar Lena

Inlagt 2024-02-04 11:19 | Läst 471 ggr. | Permalink
Så trevligt får försöka ta mig dit någongång kanske tillsammans med besöka kungsfiskaren och kungsängsliljorna. Känner ingen det kan bli lite "jobbigt" ...
Är också nu enögd tillfälligt och vilar från bilkörning mm men det har nog rättat till sig nästa gång
/N
ztenlund 2024-02-04 12:00
Fast folk kände inte varandra särskilt från början heller, även om några kanske kommit dit med en "parhäst". Det är ju lite en del av grejen.
niniz 2024-02-04 12:36
Nä det förstår jag väl... men pratar utifrån mig ...en tröskel
Svar från Lena Holm 2024-02-04 19:36
Det kommer fler tillfällen under våren och det vore roligt om du kom. Jag kände inte någon när jag gick första gången men det spelar inte så stor roll. Det är trevlig avslappnad stämning och man deltar så mycket som man vill/känner för.
Hälsningar Lena
Ser som vanligt trevligt ut, men jag fick som angivet vissa transportrelaterade tidsproblem. En teleportör kanske vore något för att öka tidseffektiviteten? :)

Fördelen med Photomic-klumpen är i alla fall att Nikon F (som denna) till Nikon F5 har löstagbar sökare. Särskilt de äldre manuella finns det ju lite olika till så man kan ju ta av den och montera en mindre, även om ljusmätningen då försvinner i det fallet. Kamerahuset som förefaller konstruerat för att överleva kackerlackorna kvarstår dock.

På tal om vårartat lyckades i alla fall tvätta av den värsta gojan från bilen igår för första gången på flera månader. Går ju inte när det ständigt är eller blir minusgrader och den står ute, även om den kanske inte var fullt så skitig som den hade varit annars tack vare perioder av hyfsad kyla... Eller går och går, det var några i lumpen som gjorde det med en VW Transporter-buss, med resultatet att skjutbakdörren sedan inte gick att stänga. Mycket populärt! ;)
Svar från Lena Holm 2024-02-04 19:38
Tack Martin,
du får kanske planera lite bättre nästa gång och ta höjd för viss transporttid till Uppsala :-) Det tar ca 30 minuter med tåg om du inte väljer att ta bilen. Vi sitter ju dessutom ofta kvar ett bra tag.
Hälsningar Lena
ztenlund 2024-02-04 20:05
Nu tycker jag att du är lite väl optimistisk. :) Det tar närmare 40 än 30 minuter (pendeltåget nästan en timme), men det är från Stockholm C. Med SL dit och lite bytestid så är det nog realistiskt mer 60-70 minuter lite beroende på mängden tur/otur. Rätt liten skillnad på tåg och bil med andra ord.
Ser trevligt ut.
Fina bilder som vanligt från dig.
/Affe
Svar från Lena Holm 2024-02-04 19:40
Tack Affe,
det här är inte riktigt den typ av bilder jag brukar ta men det är kul ibland. Man ska fota lite allt möjligt för att hålla igång tycker jag.
Hälsningar Lena
Mycket trevligt var det.
Svar från Lena Holm 2024-02-04 19:41
Tack Bengt,
kul att det var så många som dök upp och att ni kom från Stockholm.
Hälsningar Lena
Sann vårkänsla utan blommor och natur!
Svar från Lena Holm 2024-02-04 19:48
Tack Stefan,
ja första gången man kan sitta ute och fika är äkta vårkänsla.
Hälsningar Lena
Trevliga bilder. Fint att se solens närvaro. Vi funderade ett tag om vi skulle åka ned till Fågelsången men det kom annat emellan. Kanske det blir av nästa gång. Det är alltid kul att träffa gamla fotovänner. Kul att se Otten dyka upp, han var ju med från början.
Svar från Lena Holm 2024-02-04 19:50
Tack Torbjörn,
denna gång kom det fler än väntat och det var väldigt trevligt. Vi får hoppas att det håller i sej under våren och då är det förstås trevligt om ni kommer ner från Gävle.
Hälsningar Lena
Attans nu missade man igen! Ser ut att ha varit riktigt trevligt.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2024-02-05 20:14
Hej Johnny,
ja den här gången missade du en mycket trevlig fika. Nästa möjlighet är första lördagen i mars.
Hälsningar Lena



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

Lägg till

Tidigare blogginlägg