B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Cars, eller en blogg till Erik

På "Boxing day", som är Annandagen i England, vaknade vi till duggregn och bestämde oss för att ta en kort promenad i området där vi bodde direkt efter frukost. Vi gick längs en mindre väg och såg att det var en del folk en bit längre fram. Hmmm, är det inte en sån där bil som Bond brukar köra? Vi såg dock inte till någon som ens liknade 007. 

Sedan såg vi en rad gamla motorcyklar och insåg nu att vi befann oss utanför ett bilmuseum. Men alla bilar och motorcyklar vi stötte på var parkerade utanför museet och det verkade gratis att gå runt på parkeringarna. Det var helt klart någon form av motorutställning med privatpersoner som kommit dit med sina fordon.

Det här är ju inte min grej egentligen och jag hade förstås helt fel objektiv på kameran. Men vi hade en stund över och jag kunde inte motstå att ta några bilder. Jag tänkte att Erik, och kanske någon annan här på sidan, tycker det är trevligt att få se en del av dessa bilar, varav de flesta var helt okända för mej.   

Defendern känner jag dock igen och den gamla Saaben. Det fanns en hel del gamla Land Rover, kanske inte så konstigt för vi är ju på engelska landsbygden.

Den här har jag dock inte en aning om vad det är?

En gammal Volvo 144. Erik kan säkert tala om vilket år den är från. Jag hade inte en aning om att Volvo började som ett dotterbolag till SKF (1915) och inledningsvis var ett kullager. 

De här kände jag förstås igen och jag vet att det finns en VW entusiast här bland bloggarna. 

Vid sidan av de gamla folkabussarna stod en TVR, något engelsk förstod jag.

Dessa små terrängbilar satt ihop, dvs de hade en hytt i vardera riktning.

Det står Lotus på motorhuven och den såg ju rätt bitsk ut. Den fanns även i knallgult.

Här kommer ett par som har julpyntat sin gamla bil och kört ut i regnet. Mannen såg att jag fotograferade och det visade sej att han hade en stor systemkamera själv.

Det var förvånansvärt många som kom med öppna bilar trots vädret, men enligt väderutsikterna var det ju vara 12% chans för regn denna dag. De 12 procenten föll just då kan jag intyga.

Det här blev i alla fall min favorit (och jag vet vad det är). Det gäller att se upp med vattenpölarna om man kör en liten bil.

Hälsningar Lena

Inlagt 2024-01-05 08:17 | Läst 459 ggr. | Permalink
Tänka sig att det dök upp en Volvo och en Saab också. Saaben verkar identiskt med min allra första bil, fast utan extraljus. Håller med, bilen på Fiaten är superlyckad! Action med liten bil:) Mycket trevlig serie.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2024-01-06 17:04
Tack Bjarne,
det fanns flera Saab och Volvo med bland de uppställda bilarna men jag fastnade för just dessa. Jag går ju mest runt och har lite kul på en sån här visning, totalt okunnig men tar några bilder på känsla. Därav Fiaten med vattenpölen.
Hälsningar Lena
Det var väl trevligt att "ramla in" på en bilträff.
Min kompis hade en exakt likadan Land Rover Series 1 i tiden. Hans var från 1953 om jag minns rätt. De gjode bl.a en resa till Nordkapp med den, men tyvärr kunde jag inte åka med, var i armén den sommaren.
Lite svårt att åldersbestämma VW-bussarna. T1:an, den som syns bättre i bild är mellan 1963 och 67. Tidigare bussar hade annorlunda framblikers. 1968 kom T2:an den blå som det syns litet av. Den såg ut så här till 1972.
Bra fart på Fiaten i sista bilden!

Tommy S.
Svar från Lena Holm 2024-01-06 20:12
Tack Tommy,
om jag minns rätt äger du en VW buss som ni åker på bilträffar med. Jag tänkte faktiskt även på det när jag tog dessa bilder. Jag är ju inte alls bilintresserad men jag tycker om att fånga det som dyker upp när jag är ute och reser. Tack för info du bidrar med. Jag tänkte att de som tittar på bloggen antagligen också kollar kommentarerna och kan få ett visst utbyte. Fiaten kom i farten när vi gick hemåt och det var mitt normala sätt att agera för "flygande fågel" som gjorde att jag fick den på bild mitt i vattenpölen.
Hälsningar Lena
Fin samling bilbilder. Jag är rätt okunnig också och kan inte direkt känna igen gamla bilar.
Då jag var yngre (<10) hade jag mycket bättre koll, sedan kom andra intressen.
TVR är/var ett engelskt märke, jag anar en SAAB cabriolet bakom den :-)
den lilla Fiaten är söt.
Mvh Bengt
Svar från Lena Holm 2024-01-06 17:08
Tack Bengt,
jag hade definitivt bättre koll på bilmärken då jag var barn. På semestern satt jag och gissade olika märken som vi mötte på de långa resorna till Norrland. TVR var lätt att googla på och Gunnar har också bidragit med lite om den och Saab fanns det flera stycken från olika år.
Hälsningar Lena
Oj Lena - en blogg tillägnad mig. Det förpliktar :-)
Visst gillar jag ett så fint blogginlägg om veteranbilar och MC.
Jag vet absolut mest om Volvo. Jag fotograferade för månatliga veterantidningen "Veteran Tidende" i ca. 10 år. Det var ett uttryckligt krav från redaktionen att jag var helt säker på modellbeskrivningar, årgångar och ägarnamn. Därför kom jag på idén att dela ut en liten lapp till ägarna, där de var tvungna att skriva informationen själva.
Det var särskilt viktigt med många av de engelska bilarna. Jag behöll de lapparna i flera år efteråt, men ..... Idag kan jag ångra att jag inte digitaliserade dem :-(
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Volvo 140-serien tillverkades 1966-1974.
Min försiktiga gissning för den svat/röda: Austin, Morris, Singer eller någon annan, men det ska jag kolla upp lite närmare. Så har jag lite tidsfördriv med detta i den iskalla januari månad.
Svar från Lena Holm 2024-01-06 20:23
Tack Erik,
när jag insåg att vi promenerat rakt in i en bilträff i västra England kunde jag ju inte annat än ta några bilder och jag tänkte faktiskt på dej då. Jag hade 100-500 mm på kameran för jag hade egentlige tänkt spana på rödhake, men nu fick jag improvisera. Jag förstår att Volvo är din specialitet men kul att få ta del av hur du hade koll på årgångar, ägare och modeller. Jag kan absolut ingenting om de engelska bilarna utom möjligen Land Rover som är lätt att känna igen. Enligt Gunnar är den röd/svarta en "Standard". Det är även vad som står på motorhuven, men om det är ett eget märke låter jag vara osagt. Kul om du kan hitta något mer om dessa bilar. Det kommer några fler riktigt kufiska modeller i ett senare inlägg. Regnet gjorde att vi även gick in på bilmuseet.
Hälsningar Lena
Kul med gamla bilar, som gör sig förvånansvärt bra på bild. Och lite quiz samtidigt. Den rödsvarta nr 2 är en Standard, ett av många, alltför många säger en del, bilmärken som byggdes i GB. TVR var en grym sportvagn med två motoralternativ, en snällare med 4-cylindrig Fordmotor eller en betydligt grymmare V8. Önskedröm för en på den tiden bilintresserad tonåring.
/Gunnar S
Svar från Lena Holm 2024-01-06 20:29
Tack Gunnar,
jag kan ingenting om gamla bilar men nu råkade jag vi hamna mitt i en bilträff i västra England och då är jag öppen för att bara gå runt och titta. Det är ju t o m kul att fota dessa gamla objekt fast jag egentligen hade ett tele på kameran för att spana efter rödhakarna som det fanns gott om i området. Standard står det på motorhuven men jag visste inte att märker hette så. TVR var lätt att googla på och min systerdotters man pratade också lite drömmande om TVR när jag frågade honom.
Hälsningar Lena
Det blev en härlig samling med bilar som du fotograferade och mycket skoj att titta på. Personligen blev jag förtjust i Volvon!
Svar från Lena Holm 2024-01-06 20:32
Tack Morgan,
det här är ju inte riktigt min grej, men när slumpen gjorde att jag hamnade mitt i denna bilträff tog jag några bilder på känsla. Det blev några märken som jag kände igen och några helt okända som jag tänkte att några bilintresserade bloggare här på FS kunde få identifiera.
Hälsningar Lena
Kul med gamla bilar, de var snyggare förr, mer egen design. Den sista Fiaten var en miljövänlig modell, för den plåten återgick snabbt till naturen. Annars är det den ljusblå Volvon som väcker mest känslor hos mig.
Svar från Lena Holm 2024-01-07 18:38
Tack Stefan,
jag kan hålla med om att bilarna var snyggare förr och de hade mer karaktär. Även denna Fiat ser lite sliten ut i lacken :-)
Hälsningar Lena
Suveräna bilder, som alltid från dig. Oavsett det är fåglar, djupdyningsmotiv, maträtter eller bilar! Utan att ha läst några kommentarer än skulle jag säga att första bilen måste vara en Aston Martin? Vaddå fel objektiv, bilderna är superba och dom flesta bilar ryms i bilden.....Många hälsningar/ Björn
Svar från Lena Holm 2024-01-07 18:41
Tack Björn,
visst är det en Aston Martin och den fick mej att spana efter Bond, men han var inte på plats. Jag hade ju ett tele på kameran och måste ha ett rejält avstånd för att få med en hel bil eller åtminstone en front. Jag skulle ju spana efter rödhake, som det fanns väldigt gott om, men det blev bilar istället :-) Det var väl snarast ett opraktiskt objektiv på en bilträff.
Hälsningar Lena



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

Lägg till

Tidigare blogginlägg