B. LOGGBOKEN
En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...
Ett alternativ till fredagstacosen...
Bubblet med stort B står förstås på kylning. Ibland måste man unna sej något riktigt gott.
Nu är det fredag, yeah...
Hälsningar Lena
Inlagt 2023-11-10 17:01 |
Läst 555 ggr. |
Permalink


Tidigare blogginlägg
- April 2025
- Mars 2025
- Februari 2025
- Januari 2025
- December 2024
- November 2024
- Oktober 2024
- September 2024
- Augusti 2024
- Juli 2024
- Juni 2024
- Maj 2024
- April 2024
- Mars 2024
- Februari 2024
- Januari 2024
- December 2023
- November 2023
- Oktober 2023
- September 2023
- Augusti 2023
- Juli 2023
- Juni 2023
- Maj 2023
- April 2023
- Mars 2023
- Februari 2023
- Januari 2023
- December 2022
- November 2022
- Oktober 2022
- September 2022
- Augusti 2022
- Juli 2022
- Juni 2022
- Maj 2022
- April 2022
- Mars 2022
- Februari 2022
- Januari 2022
- December 2021
- November 2021
- Oktober 2021
- September 2021
- Augusti 2021
- Juli 2021
- Juni 2021
- Maj 2021
- April 2021
- Mars 2021
- Februari 2021
- Januari 2021
- December 2020
- November 2020
- Oktober 2020
- September 2020
- Augusti 2020
- Juli 2020
- Juni 2020
- Maj 2020
- April 2020
- Mars 2020
- Februari 2020
- Januari 2020
- December 2019
- November 2019
- Oktober 2019
- September 2019
- Augusti 2019
- Juli 2019
- Juni 2019
- Maj 2019
- April 2019
- Mars 2019
- Februari 2019
- Januari 2019
- December 2018
- November 2018
- Oktober 2018
- September 2018
- Augusti 2018
- Juli 2018
- Juni 2018
- Maj 2018
- April 2018
- Mars 2018
- Februari 2018
- Januari 2018
- December 2017
- November 2017
- Oktober 2017
- September 2017
- Augusti 2017
- Juli 2017
- Juni 2017
- Maj 2017
- April 2017
- Mars 2017
- Februari 2017
- Januari 2017
- December 2016
- November 2016
- Oktober 2016
- September 2016
- Augusti 2016
- Juli 2016
- Juni 2016
- Maj 2016
- April 2016
- Mars 2016
- Februari 2016
- Januari 2016
- December 2015
- November 2015
- Oktober 2015
- September 2015
- Augusti 2015
- Juli 2015
- Juni 2015
- Maj 2015
- April 2015
- Mars 2015
- Februari 2015
- Januari 2015
- December 2014
- November 2014
- Oktober 2014
- September 2014
- Augusti 2014
- Juli 2014
- Juni 2014
- Maj 2014
- April 2014
- Mars 2014
- Februari 2014
- Januari 2014
- December 2013
- November 2013
- Oktober 2013
- September 2013
- Augusti 2013
- Juli 2013
- Juni 2013
- Maj 2013
- April 2013
- Mars 2013
- Februari 2013
- Januari 2013
- December 2012
- November 2012
- Oktober 2012
- September 2012
- Augusti 2012
- Juli 2012
- Juni 2012
Fåglar
Dagens bild
Blogg 100
dykning
Texas
Väderöarna
Råstasjön
Tustna
Norge
British Columbia
Hästar
Svalbard
Fiskar
Hundar
undervattensfoto
Alaska
Gullmarsfjorden
Råstasjön
Norge
Fotofika
Kategorier
- Fotosidan Blogg
- Intresse - Action / Äventyr
- Intresse - Arkitektur
- Intresse - Bilddagbok
- Intresse - Bröllop
- Intresse - Digital efterbehandling
- Intresse - Husdjur / Tamdjur
- Intresse - Konstfoto
- Intresse - Landskap
- Intresse - Macro
- Intresse - Nattbild
- Intresse - Reportage / Situation
- Intresse - Resefoto
- Intresse - Svart-vitt
- Intresse - Undervattensfotografi
- Intresse - Vilda djur
- Intresse - Vilda fåglar
- Intresse - Växter, insekter, naturdetalj
- Motiv - Vilda fåglar
- Teknik - Färg
- Teknik - Makro
- Teknik - Studioljus (inne/ute)
- Teknik - Sv/v
- Teknik - Undervattensbild
Det lyder hyggeligt - god week-end til dig.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
vi har precis ätit upp hummern och sparat skalen till framtida kulinariska rätter som t ex hummerrisotto.
Hälsningar Lena
Vinet var ett tips och heter Bergh. Duger säkert.
Trevlig helg!
/ Lena :-)
näst bäst efter hummer, som vi äter extremt sällan, är klassisk räkmacka som jag gör själv efter eget tycke och smak. Då dricker vi ett gott vitt vin eller en torr prosecco. Champagne är gott och det unnar vi oss ibland, men bara vid speciella tillfälllen :-) Trevlig helg till er också.
Hälsningar Lena
Vinet och macka blev lyckad. Även här macka efter eget tycke... blev en del pepparrot denna gång .
vi har precis ätit upp hummern och lagt undan skalen till framtida kulinariska upplevelser. De gör sej bra på bild både levande och kokta.
Hälsningar Lena
//Lola
när man fortfarande jobbar är fredagen alltid lite extra trevlig. I alla fall om man kan vara ledig över den kommande helgen.
Hälsningar Lena
MvH
Johnny
det var väldigt goda humrar och det blev en fin börja på helgen.
Hälsningar Lena
jag kan förstå dilemmat. Min syster, som är 10 år äldre än mej, och min svåger har påtalat liknande problem :-)
Hälsningar Lena
Man blir påverkad av olika saker, dels om det är dyrt så väntar man sig ofta en stor njutning, har man bara hittat lite kantareller så smakar de så mycket godare än när man får korgen full varje gång man går ut.
Kan tänka mig att skaldjur som ni fångat själva smakar extra gott.
Ing-Marie
räkmacka på färska västkusträkor är svårslaget, det kan jag hålla med om. Vi äter det ibland på fredagar och om jag inte hade beställt humrarna till denna fredag hade det nog blivit räkmackor. Perfekt tillagad hummer kan jag betala för och jag vet vad jag får från dessa "fiskhandlare". Hummer har vi aldrig fångat själva för det är olagligt, men allt annat som vi tagit upp själva har ju smakat extra gott. Det är väl en kombination av att det är väldigt färskt med känslan av att man har tagit upp det själv.
Hälsningar Lena
just dessa humrar var bland det godaste vi ätit och de var väldigt "fullmatade", ner till sista benet. Jag sparade också de större skalen i frysen för en framtida hummerrisotto eller möjligen hummersoppa. Det gäller att ta tillvara allt det goda när man har chansen.
Hälsningar Lena
det var en mycket god fredagsmiddag och jag har dessutom sparat skalen i frysen för att koka buljong till t ex hummersoppa eller hummerrisotto. Det gäller att ta tillvara allt det goda när tillfälle ges.
Hälsningar Lena