B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Ljuset är på väg

Nu är det inte kolsvart när jag åker till jobbet längre. Tvärtom kan man ana att solen är på väg upp (om det inte är helmulet).

Ca 10 minuter senare kommer jag fram till v255 vid Alsike kyrka och tar av åt höger. Ljuset har nått lite högre.

Busshållplatsen vid Fredrikslund, ett snabbstopp för jag vet att bussen är på väg.   

Ultunaallén, nu är det nära. 

Jag vände mej om och såg på de nybyggda husen på andra sidan Dag Hammarskölds väg. Det såg ut som eld utan rök i fönstren på dessa hus som jag ännu inte vant mej vid att de står där. Här har det alltid varit åker eller vall så länge jag kan minnas. 

Utanför jobbet och nu har solen precis gått upp, 07:35. Det finns hopp. Det var i tisdags, sedan dess har jag inte sett skymten av någon sol. Men i morgon går den upp 07:21.

Hälsningar Lena

Inlagt 2023-02-16 18:07 | Läst 778 ggr. | Permalink
Jo visst har det blivit ljusare, fast här har vi haft dimma i två dagar nu. Så du kör några mindre vägar istället för E4an, det tar såklart tid genom Uppsala från E4 till Ultuna. Fin serie särskilt bild 2 och 3 från slutet
Svar från Lena Holm 2023-02-16 18:55
Tack Peter,
jag kör aldrig E4 för jag har närmare till gamla Stockholmsvägen (via Vassunda). Den tar jag till södra Uppsala (Sunnersta) och direkt till jobbet. Endast ett trafikljus (i Sunnersta) och aldrig kö. Visserligen bara 70 km/t fram till Sunnersta då det blir 40, men det kan jag leva med. Dessutom kan man stanna på några ställen när det är extra fint.
Hälsningar Lena
Det märks tydligt nu at ljuset är på väg, är inte lika tidigt uppe som du men brukar vakna och stiga upp strax efter 7:00 och märker då jag dra upp rullgardinen att det är ganska så ljust. Solen går upp åt det hållet och vissa morgnar är det mycket rött i fjärran.
Fina bilder på din väg till jobbet och fint möte med ljuset och solen.
Svar från Lena Holm 2023-02-17 17:47
Tack Margareta,
det roliga nu är ju att det går ganska fort och det dröjer inte länge förrän jag kan göra en fototur i soluppgången och ändå vara på jobbet vid sju som jag helst vill.
Hälsningar Lena
Härligt!!! (Och hopp finns kanske även för egen del…att byta ut datorhäng och bokläsande mot fotoutflykter….) och jag märker tydligt skillnaden också, när jag går hem från jobbet på sena eftermiddagen - reflexerna behöver inte tas fram ur fickan!

Första bilden är speciell tycker jag…vilken himmel! Väldigt fin!
Svar från Lena Holm 2023-02-17 17:49
Tack Lena,
vissa typer av moln gör himlen extra fin och det växlar hela tiden om man förflyttar sej en bit. Jag har också märkt att jag inte använder helljuset per automatik när jag kör till och från jobbet längre.
Hälsningar Lena
Ja, det är en fantastisk gratis föreställning varje morgon, brukar stå och se genom fönstret och se variationerna dagligen. Särskilt bussbilden och eld i bygget blev bra. Nu har du fina morgnar framför dig på väg till jobbet.
Svar från Lena Holm 2023-02-17 17:51
Tack Stefan,
jag blev förvånad över hus fina husen blev när solen gick upp och speglade sej i fönstren. Jag har aldrig ens brytt mej om att titta åt det hållet förut. Bussen väntade jag in, tänkte att det behövdes lite liv på vägen.
Hälsningar Lena
Ljuset är efterlängtat, och det märks speciellt nu när jag tar mig till min stuga. Snart slipper man mörkerkörningen. Mvh Nina
Svar från Lena Holm 2023-02-17 17:52
Tack Nina,
kul att höra av dej. Jag märker att jag knappt behöver använda helljuset när jag kör till och från jobbet längre, alltid något. Snart hinner jag med en mer seriös fototur före jobbet. Den perioden älskar jag.
Hälsningar Lena
Sköna ljusbilder! Första är superbra med de två röda bakljusen som blickfång. Även det "brinnande huset" är läckert!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2023-02-19 19:39
Tack Bjarne,
första bilden är tagen på ett ställe där jag brukar stanna ibland. Jag har lärt mej att ett par billjus kan ge fina effekter. Det brinnande huset var en helt ny upptäckt.
Hälsningar Lena
Känns väldigt skönt både morgon och kväll nu när ljuset uppenbart är på väg! Jätefina bilder vom visar precis hur det känns! Många hälsningar/ Björn
Svar från Lena Holm 2023-02-19 19:40
Tack Björn,
jag kan bara hålla med. Nu märker man hur det ljusnar mer dag för dag, i synnerhet om det är klart väder.
Hälsningar Lena
Känns väldigt skönt både morgon och kväll nu när ljuset uppenbart är på väg! Jätefina bilder vom visar precis hur det känns! Många hälsningar/ Björn



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg