B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

En liten brun boll i trädtopparna

Söndag och hyfsat fint väder med ett par minusgrader. Vi åkte till Djurgår´n och tog en promenad. Jag valde kängor med dubb och det var jag glad för. Gångvägarna var täckta med frusen blötsnö och väldigt hala på sina ställen.

Jag mötte en mycket stöddig gråkråka och fick faktiskt zooma ut för att få med hela fågeln på bild. Den hade antagligen ätit ur min hand om jag hade haft något riktigt gott att bjuda på. 

Ett sångsvanspar tog ton i en vårduett. Eller, inte vet jag... men det lät rätt trevligt och de sjön flera strofer. Ett knölsvanspar tittade på och hannen var inte imponerad, men han nöjde sej med att simma förbi i en stöddig pose.

Här är orsaken till att vi körde från Knivsta till Stockholm för en söndagspromenad. Den satt som en brun liten boll högt upp i en al och det var helt omöjligt att få en bild utan störande grenar. Men vi har aldrig sett en sparvuggla förut så det blev ändå en lyckad tur. Det finns många fantastiska bilder på denna fågel här på FS om ni vill se hur den ser ut i mer detalj. Johnny var också där har jag förstått och han kanske hade mer tur. Han har i alla fall större brännvidd. 

Nu stundar en ny arbetsvecka.

Hälsningar Lena

Inlagt 2023-02-12 20:33 | Läst 930 ggr. | Permalink
Trevligt Lena! Man kanske skulle ta sig dit i veckan.. vi får se! Det är nog 25 år sen jag såg en senast, det var i Kolmårdsskogarna vid en skridskotur, den var orädd och satt 3 m. upp i ett träd! Gillar din bild på den, det behöver inte alltid vara 'nära' närbilder på allt.. hellre bild med miljö som här! Tror jag har sett 3 olika individer genom åren, vanligare än så är den inte.. Och väldigt fin! 🦉
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2023-02-12 21:31
Tack Jan,
det är OK att den sitter bland grenarna men jag hade önskat en bild då det inte var små grenar som störde, vilket jag tycker att de gör här. Den håller till längs "Kärleksstigen" och har varit där några dagar. Dubbade skor rekommenderas. Även om det blir varmt i morgon tar det nog lite tid innan isen smälter på den stigen.
Hälsningar Lena
ehrsa 2023-02-12 21:50
Ok. tack för info! Den rundan runt 'sjön' går jag alltid när jag är där.. Brukar ofta se/höra Gärdsmyg på den sidan oavsett årstid! Det börjar bli tillräckligt med ljus nu på eftermiddagen för att ta sig till Djurgården snart.. det gäller också 'min' Strömtstare (kan vara flera) vid Nacka Gård, det är nu i februari som ljuset börjar nå ner i ravinen där!
Hälsn!
Lilla bruna bollen har koll på dig! Häftigt med ett öga som tittar så fokuserat.
Svar från Lena Holm 2023-02-14 19:23
Tack Måns,
den tittar nog kanske inte bara på mej, den har snarare koll på hela gänget med folk som stod där och tittade på den.
Hälsningar Lena
Fina bilder och kul att du också var ut dit. Håller med den var väldigt svårfotad. Lyckades dock hitta en hyffsad vinkel som inte hade allt för mycket grenar ivägen.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2023-02-14 19:24
Tack Johnny,
jag såg att du lyckades mycket bra. Det var en del fina bilder i artportalen från måndagen också.
Hälsningar Lena
Ser vintrigt ut där uppe. De senaste dagarna har det varit vår här nere och idag skiner solen för fullt så det blir en heldag på kolonin. Kul med sparvuggla
Svar från Lena Holm 2023-02-14 19:25
Tack Peter,
det kom snö på fredagskväll och den är fortfarande en del kvar. Kallt på nätterna och det tinar inte helt på dagarna tyvärr.
Hälsningar Lena
Grattis till ugglan! som höll ett vakande öga på dig. En fin lite fågel som håller ordning på smågnagarpopulationen. Kråkan var nog van vid mycket folk, kanske matades den? Jag vet inte hur mycket knölsvan och sångsvan konkurrerar, men tror inte de har några rackelhannar.
Svar från Lena Holm 2023-02-14 19:27
Tack Stefan,
vi åkte lite på vinst och förlust för ugglan är ju väldigt liten. En fin promenad blev det i alla fall. Knölsvanshannen såg orolig ut men det hände inget mer än uppuffade fjädrar. Kråkan hade garanterat fått mat förut, den tittade krävande på mej.
Hälsningar Lena
Blir sugen på att åka dit, men det får vänta ett tag. Fast fåglarna väntar förstås inte.;)
Så fina bilder, gillar kråkan också den är lik min Kra som kommer på besök här. De har så vacker teckning på bröstet som om de har spetskrås på sig.
Den lilla dunbollen skulle jag gärna vilja se, fint att du visar den.
Svar från Lena Holm 2023-02-14 19:29
Tack Margareta,
vänta tills det tinat. Även med dubbar var det förrädiskt. Kråkorna är väldigt fina på bröstet och mäktiga när de kommer knatande på marken med sådan bestämdhet.
Hälsningar Lena
Det kan vara förrädiskt att promenera nu, helt plötsligt kan man kliva på en isfläck, då är det smart att ha broddar.
Sparvugglan är ju så söt. Jag har bara stött på den en enda gång.
Ing-Marie
Svar från Lena Holm 2023-02-15 20:27
Tack Ing-Marie,
det här var första sparvugglan för mej och den var verkligen bedårande söt, fast den satt så tjorvigt till när vi hittade den.
Hälsningar Lena



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

Lägg till

Tidigare blogginlägg