B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Lucka 7: Ett måste då solen skiner och det är 18 minusgrader

När det blir en dag med strålande sol och minus 18 grader bara måste jag få åka till Ulva Kvarn. Alltså stuvade jag om mitt arbetsschema så jag kunde göra en tur dit på förmiddagen idag. 

Det är inte lönt att komma före 10:30 så här års för solen når ändå inte ner till vattnet. Jag kunde alltså börja morgonen med att rätta tentor. Det är som finast mellan 11-13 just nu, men det räckte med drygt 30 minuter och det gick inte att stå stilla någon längre stund.

Det var vackert längs det strömmande vattnet men jag spanade förstås också efter strömstaren.

Jag hittade en kaxig liten vinterbadare men den föredrog att hålla till längs den skuggiga kanten så jag nöjer mej med en bild. Hade jag haft mer tid och varmare kängor hade jag förstås kunnat vänta ut den, men det kändes inte så viktigt idag. 

Jag följde ån en bit och kom till en fin plats där det låg några gräsänder.

Det får avsluta dagens lucka. En dag då det verkligen inte var svårt att hitta vintermotiv. 

Hälsningar Lena

Inlagt 2021-12-07 20:10 | Läst 607 ggr. | Permalink
Härligt, riktigt fina vinterbilder, så snyggt med rimfrost även modet är kallt. Fint med strömstaren bland frost och snö.
Svar från Lena Holm 2021-12-08 20:58
Tack Peter,
här var det väldigt vintrigt och rimfrosten var otroligt vacker så nära strömmande vatten. Strömstaren ville inte riktigt vara med på bild denna gång men jag får förhoppningsvis fler möjligheter i vinter.
Hälsningar Lena
Det är verkligen vintervacker miljö å trevligt med strömstaren så klart.
Svar från Lena Holm 2021-12-08 20:56
Tack Nini,
såna här dagar är det ett toppenfint ställe. Julmarknaden brukar också vara fin men då är det för trångt tycker jag. Strömstaren är alltid en bonus.
Hälsningar Lena
Väldigt vackra vinterbilder. Härligt när det är vinter när det skall vara vinter. Den här sotens omständigheter har vi ju lite sparsamt så här långt söderut - både förr och nu.
Svar från Lena Holm 2021-12-08 20:55
Tack Peter,
det var länge sedan det var så här mycket vinter i december och det känns helt rätt. Den här tiden förra året var det ISO 5000 som gällde varje dag fram till julafton. Nu är det ljust så man t o m kan experimentera med det.
Hälsningar Lena
Hej,
Vilken stolt strömstare. Herre på täppan trots all snö.
Ni har verkligen vinter, å så fint du skildrar den.
Ha en bra vecka
Bob
Svar från Lena Holm 2021-12-08 20:53
Tack Bob,
vi har bara några centimeter snö men kallt och det blir förstås mängder med rimfrost vid strömmande vatten. Än så länge håller den tidiga vintern i sej.
Hälsningar Lena
Milsvid skillnad mot gårdagens besök vid Rövarkulan. Grått och grått var det där. Makalöst vackert med frost på grenarna, solen och frostdimman över vattnet.
HaD/Gunte..
Svar från Lena Holm 2021-12-08 20:51
Tack Gunte,
jag visste att det skulle vara extra fint idag och att jag måste hinna dit en kort sväng. Det belönar sej alltid såna här dagar.
Hälsningar Lena
Fina bilder från Ulva kvarn! Kul att strömstaren visade upp sig också. Gillar de två sista lite extra med det fina ljuset och rykande vattnet.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2021-12-08 20:50
Tack Johnny,
det två sista är tagna en bit bort om man går till vänster om ån och genom en gammal grind. Här låg det några svanar förra gången jag var där i sånt här väder.
Hälsningar Lena
Så vackert !
Jag tycker det är svårt att fånga det vackra i detta väder men du har lyckats så bra här.
ing-marie
Svar från Lena Holm 2021-12-08 20:48
Tack Ing-Marie,
jag har varit här många gånger nu och vet var det finns fina vinklar och platser. Men det som ser fint ut när man är där är ju inte nödvändigtvis det som blev bäst när man tar upp bilderna i datorn.
Hälsningar Lena
Vackert det där! Minns väl när du visade mig Ulva kvarn. Ser verkligen ut att vara en höjdare att vara där i riktig kyla med vattenrök och rimfrost, snyggt!
Svar från Lena Holm 2021-12-08 20:47
Tack Björn,
jag minns också när vi var där och hittade strömstaren. Jag fick leta betydligt längre denna gång och var på väg att ge upp när den plötsligt satt där och bugade på iskanten.
Hälsningar Lena
Hej Lena! Så väldigt vackra vinterbilder. Strömstare är en av mina favoriter (jag tror att jag måste åka till Skjutsa snart :) Den sista bilden blir min favorit. Hälsningar Mats
Svar från Lena Holm 2021-12-10 15:25
Tack Mats,
ibland har strömstaren varit på den sidan där det kan vara så vackert när solen skiner dvs på de två sista bilderna. Dock blir avståndet ofta långt när man står där.
Hälsningar Lena
Du har verkligen fått fram krispigheten och lystern i vinterlandskapet.
En tuff strömstare och roliga änder.

Har du använt stativ och låga ISO tal?

Hälsningar
Mats
Svar från Lena Holm 2021-12-10 15:32
Tack Mats,
strömstaren är fotad med ISO 1250 annars är det 250 eller 500. Det var ljust även på de skuggiga platserna. Stativ har jag nästan aldrig med mej. Jag vill vara rörlig och just nu sitter ett annat stativhuvud och en tubkikare på stativet.
Hälsningar Lena



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

Lägg till

Tidigare blogginlägg