B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Sommaren kom av sej...

För en vecka sedan var det tropiskt varmt och solen gassade från en klarblå himmel. Trettiotvå grader inne och samma temperatur ute. Det bloggades om portabla AC aggregat här på FS. Jag satt i bilen (21 grader) när jag fick syn på dessa två. Fölet visade bestämt att den minsann kunde vifta bort flugor med svansen lika bra som mamma. 

Jag fotade inte så mycket men det blev några blandade sommarrutor från Knivsta med omnejd. Här en till förälder-unge situation. De fanns lite överallt, som det ska vara mitt i sommaren.

Det började dyka upp rallarros här och där i Knivsta. Brukar inte de blomma i slutet av sommaren?..nåja, jag såg bara enstaka. Humlorna jobbade på i värmen.

Kan det vara en andra kull eller är vi inte riktigt där ännu...Som ni säkert förstått hänger dessa bilder inte alls ihop, men en sommarblogg behöver väl inte göra det tänkte jag.

En gammal lada som förvånansvärt nog fortfarande står kvar. Varje gång jag går förbi den förväntar jag mej att den ska vara jämnad med marken, med tanke på hur mycket annat som händer på potentiella tomter i Knivsta.

De flesta blåklockorna verkar ha blommat ut, såsom många andra sommarblommor, men den här såg fortfarande fin ut. Det var nog för att den stod i skuggan under en stor ek. 

En liten sävsångare som jag lyckades fånga på bild när vassen en kort stund vajade år rätt håll. Minst en förälder var i närheten. Just den här dagen hade de mörka molnen börjat hopa sej. Sedan öppnade sej himlen och temperaturen sjönk 15 grader. Knivsta fick 24 mm regn igår och det var väl bra för naturen, grundvattnet och brandrisken, men nu vill jag gärna ha lite sommar igen. 

Hälsningar Lena

Inlagt 2020-07-06 16:29 | Läst 1523 ggr. | Permalink
En fin serie lösgodis. Det känner jag till det att man hittar en sångare inne i vassen och ska försöka hitta ett hål att fotografera igenom. Gulärlan vad både fin och kul.

Ja sommaren den försvann helt och nu är det väl nästan sämst på någon månad, inte nog med att det regnar det blåser också en 15-20m/s. Ett medelvärde från förra och denna vecka i temperatur borde vara optimalt.
Svar från Lena Holm 2020-07-07 17:09
Tack Peter,
jag skymtade även skäggmesar i vassen och hörde dem desto mer, men de ville inte alls vara med på bild. Jag håller med om medelvärdet som lagom temperatur, det skulle vara perfekt. Sol får det också gärna vara.
Hälsningar Lena
Vackert, Skönt och sommarlikt. Vi har numera13C och heldagsregn för andra dagen i följd och AC:n med kabelfel är återlämnad :-), hälsningar/ Björn
Svar från Lena Holm 2020-07-07 17:07
Tack Björn,
då kan ni sitta i ert fina rum med de stora fönstren och njuta när regnet smattrar mot taket :-)
Hälsningar Lena
Jo det svängde snabbt, värmerekord till iskyla typ ( kanske tog i lite där) på åtta plus. Brrr regn å blåst men då vänder det snart.
Fin cocktail av somriga bilder
Svar från Lena Holm 2020-07-07 17:06
Tack Nini,
jag hoppas verkligen att det vänder för nu är det för kallt.
Hälsningar Lena
Ja nu är det inga bekymmer med att svalka sig :)
Skönt med lite regn men det får vara lagomt.
Fin blandning sommarbilder!

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2020-07-07 17:05
Tack Johnny,
det blir riktigt kallt inne på kvällarna eftersom värmen är avslagen. Det behövs både sol och lite högre temperaturer på dagtid.
Hälsningar Lena
Härlig blandning sommar.
Som den borde vara sol på dagen och regn på natten.
Vi hoppas på lite mer värme men även regn det behövs till grundvattnet.
Svar från Lena Holm 2020-07-07 17:04
Tack Bengt,
det har kommit en hel del i Knivsta, men det är OK om det regnar på natten. Nu behövs det värme, både jag och kantarellerna behöver det.
Hälsningar Lena
Somrigt är det, favvo blev sista bilden!
Svar från Lena Holm 2020-07-07 17:03
Tack Ragnar,
det är min favorit också. Det blev bara en enda skarp bild på den ungfågeln, men det räcker ju.
Hälsningar Lena
Hej Lena.
Det går bra med de en "gang blandede bolcher", som vi säger på danska. Jag gillar det. Sommarvädret försvann också här i Roskilde, med regn, vind och ett temperaturfall på 10-12 grader. Det blåser eller snarare stormar igår och idag - det varsles en förhöjd vattennivå i Roskilde Fjord - 80-90 cm över normalen.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: "Blandede bolcher" hedder nok: lösgodis, som Peter skriver ?
Svar från Lena Holm 2020-07-07 17:02
Tack Erik,
det har blåst rejält hos oss också men det verkar ju ha varit ännu värre i Roskilde, dessutom med mycket vatten. Det var tur att jag fick en översättning av "blandede bolcher" för jag tänkte nog först på "blandade böcker" när jag såg uttrycket :-)
hälsningar Lena
Sommarkänsla i dessa bilder, även om temperaturen kom av sig. Riktigt kul med sävsångaren. Som bild gillar jag rallarrosen och humlan lite extra.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2020-07-07 16:59
Tack Bjarne,
rallarosen växte längs en cykelbana i Knivsta men jag tyckte den var extra fin där den stod. Sävsångaren är min egen favorit i detta inlägg.
Hälsningar Lena
Bilder med riktig sommarkänsla, verkligen. Gillas!
Jag saknar också värmen...
//GöranR
Svar från Lena Holm 2020-07-07 16:57
Tack Göran,
jag tycker att det kunde vara lite varmare dvs runt 25 grader och sol. Nu är det blött i markerna där vi bor och värme nu skulle vara bra både för kantareller och sommarkänsla.
Hälsningar Lena
Mysiga sommarbilder trots 32 gr i skuggan och första bilden faller jag för.
Ha det gott/Stig
Svar från Lena Holm 2020-07-07 16:56
Tack Stig,
det blev förstås flera bilder på fölet och dess mamma men jag tyckte det räckte att visa en för de gjorde inget speciellt.
Hälsningar Lena
hehe ja vädret är som det är =/...…

Fina bilder, sista bilden blev favoriten tillsammans med stenskvättan som matar sin unge :) (om det nu är den arten)
Svar från Lena Holm 2020-07-07 12:36
Tack Joakim,
det är en gulärla. Den sista är också min favorit.
Hälsningar Lena



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg