B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Det är Nyårsdagen som gäller hos oss!

Vi firade in det nya året med svenska vänner och familj i Texas. Vid tolvslaget tittade vi på fyrverkerier på TV, för det är inte tillåtet att bränna av smällare där min syster bor. Rätt skönt faktiskt, speciellt när man har hundar som inte gillar oljudet. Vi skålade i billigt bubbel, fyllde diskmaskinen och gick till sängs. För oss är det nyårsdagen som är den stora njutningen. Då sover alla så länge de vill, äter en sparsam om någon frukost, och samlas sedan för hummerbrunch klockan tolv. Det är också då det godaste bubblet kommer fram. 

Humrarna är kokade enligt svenskt maner i rikligt saltat vatten med porter, dillfrön, dillkvistar och  lite socker. Detta förbereds på nyårsafton och humrarna får sedan svalna i spadet ute över natten. Före måltiden vill alla dokumentera lite. Här är det min systerdotter Anna som fotar iklädd ett mysplagg som hon fått i julpresent från kompisar. Det är brunch och man kan komma till bords i de kläder som känns skönast att ha på sej.

Min svåger serverar Bollinger och när man väl börjat pilla med sin hummer är det ingen som vill ta i vare sej kamera eller telefon, alltså slutfotograferat. Vi njuter, pratar och plockar med de delikata skaldjuren ner till sista detalj (oftast fenorna på stjärten). Smält smör med vitlök och vitt bröd är givna tillbehör.

God fortsättning på det nya året!

Hälsningar Lena

Inlagt 2019-01-02 00:48 | Läst 2842 ggr. | Permalink
Ser mycket gott ut. Humrarna ser ut att ha en normal storlek inte de amerikanska jättarna, har för mig att jag på en restaurang åt ben från en jättehummer eller var de från krabba kanske när jag tänker efter? Annars har jag ätit en hel del spännande skaldjur i USA, åt flera gånger krabba i Baltimore, där skalet var urgröpt och återfylld med krabbkött, serverades varm med potatismos. Varma och lite starka kräftor också
Svar från Lena Holm 2019-01-04 17:56
Tack Peter,
vi väljer att köpa humrar som väger drygt 700 g, då är de riktigt goda. Det blir också en lagom måltid per person med bröd och vitlökssmör. Är de större brukar vi dela dem. Du har kanske ätit ben från kungskrabba. De är jättestora och man kan beställa in dem på restaurang eller köpa dem hos en fiskhandlare. De är dyra men mycket goda. Jag föredrar nog hummer ändå och det är lite småtrevligt att plocka sönder den och leta fram allt ätbart.
Hälsningar Lena
Där ville jag också vara för det ser mycket läckert ut med Humrarna och den fina skumpan.
Ha det gott och God fortsättning/Stig
Svar från Lena Holm 2019-01-04 17:51
TAck Stig,
det är en lång tradition i familjen och något som vi absolut inte vill missa.
Hälsningar Lena
Väldigt gott är det, hade också hummer, men bubbel utan alkohol. Mysdress är skönt att umgås i.
Svar från Lena Holm 2019-01-04 17:50
TAck Stefan,
hummer är oerhört gott och det går bra med vilket bubbel som helst.
Hälsningar Lena
Låter hur trevligt som helst! Kommer väl ihåg från förra året när du beskrev detta så jag såg fram mot den här bloggen! Och bilderna visar väl den mysiga stämningen, förstår verkligen att detta är en av årets höjdpunkter. God fortsättning!/ Björn T
Svar från Lena Holm 2019-01-04 17:49
Tack Björn,
jag har visat detta förut men det kändes ändå kul att lägga ut några bilder även i år. Det är en mycket skön tradition.
Hälsningar Lena
Hej Lena Hummer det är gott och fint dricka till så blir det en mysig kväll Ha ett bra 2019 // Hälsningar Gert
Svar från Lena Holm 2019-01-04 17:48
TAck Gert,
ha ett riktigt bra 2019 du med.
Hälsningar Lena
Om det här är en vana så låter det som en oerhört trevlig sådan!
Det är väl det bästa man kan få ut av en storhelg, avspänd samvaro med läcker mat!
Svar från Lena Holm 2019-01-04 17:48
TAck Anne-Sopie,
vi gjorde detta första gången vid millenieskiftet och sedan har det fortsatt och blivit en tradition.
Hälsningar Lena
Härliga bilder och fin tradition! God fortsättning Lena.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2019-01-04 17:47
TAck Johnny,
vi har gjort detta sedan millenieskiftet.
Hälsningar Lena
Vilken härlig tradition! God fortsättning på det nya året!

Hälsar
Eva
Svar från Lena Holm 2019-01-04 17:46
TAck Eva,
vi har gjort detta sedan millenieskiftet. En toppentradition helt enkelt.
Hälsningar Lena
Verkar både mysigt och gott ;-)
Svar från Lena Holm 2019-01-04 17:45
Tack Ingela,
det är oerhört gott och vi har mycket trevligt tillsammans.
Hälsningar Lena
Kul att höra hur man firar nyår i Texas! Jag hade ingen aning om att nyårsdagen är den stora, men ni verkar ha haft det toppen den dagen!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2019-01-04 17:45
Tack Bjarne,
det är inte generellt i Texas men för oss är det en tradition från millenieskiftet. En toppendag .
Hälsningar Lena
Man blir lite hungrig av dina bilder.
Svar från Lena Holm 2019-01-06 18:50
Tack Bengt,
då har budskapet nått fram :-)
Hälsningar Lena



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

Lägg till

Tidigare blogginlägg