B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Idag äter vi semlor

Man kan ju undra över hur många som mumsat i sej en sån här idag?

Man kan äta dem på lite olika sätt. Om man inte vill bli kladdig är sked och ett fat ett bra sätt. Den får bli dagens bild 44 för jag gillar kollegorna i bakgrunden. Varm mjölk i djuptallrik kanske någon tycker, med det är inte ett val då semlan serveras under fikat på jobbet.

Man kan också greppa semlan med fingrarna och gapa stort....efter att man tagit av locket och ätit upp det separat.

Den tekniken kan sluta med grädde på utstickande delar av ansiktet.

Man kan låta locket sitta kvar, greppa runt hela semlan och klämma till lite. När man sedan biter i den får man pudersocker på ungefär samma ställe i ansiktet som grädden hamnade med den tidigare tekniken.

Om man skrapar av lite grädde blir det lättare....man kan överföra det till kaffet....gör underverk av automatkaffet.

Här ett exempel på en teknik där locket används som en scoop för att äta en del av grädden,... innan man ska stoppa in resten av semlan i munnen.

Nu ska jag gå på spinning......har ni någon aning om hur länge man måste cykla för att göra av med en semla???

Hälsningar Lena

Inlagt 2018-02-13 18:21 | Läst 1173 ggr. | Permalink
He he, här är några som vet vad som gäller denna dag.. heder åt er! :-) Mer än en halvtimme får du nog spinna..
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2018-02-14 16:26
Tack Jan,
Jag höll på i 55 minuter, det borde räcka.
Hälsningar Lena
Ser gott ut! En semla innehåller uppåt 500 kcal, så du får köra hård spinning i drygt en halvtimme. Kör en timme så kan du äta en till semla till senare.
Svar från Lena Holm 2018-02-14 16:33
Tack Lars,
500 kalorier kan nog stämma och jag körde ett 55 minuters pass.
Hälsningar Lena
Tror jag har en blandning av beskrivna tekniker, men hur som helst är det alltid gott och slutar kladdigt. Semlan innehåller c:a 500 kilokalorier, vilket är en halvtimmes löpning i hyfsad takt, något jag normalt aldrig funderar över.
Svar från Lena Holm 2018-02-14 20:37
Tack Stefan,
du har rätt om energinnehållet och jag läste att det måste man springa 45 minuter för att göra sig av med, i hyfsad takt. Eller så kan man ju bara njuta av den.
Hälsningar Lena
Många fina bilder på semlateknik. Jag väljer nog oftast lock som sked och därefter går man åt själva bullen. Fin skärpeteknik också om vi pratar annan teknik :), är det 70-200?

Semlan fick utgöra en del av lunchen, så det behövdes inte mer än skidor på TV för att bli av med den tror jag, puls blev det iaf
Svar från Lena Holm 2018-02-14 20:40
Tack Peter,
det är Canon 50 mm f 1,2,, men jag växlade nog lite mellan 1,4 och 1,6. Det hade varit lättare med 70-200 för då kommer man inte så nära inpå. Jag tittar inte på OS men jag har förstått att det varit en del pulshöjande tävlingar för svenskt vidkommande.
Hälsningar Lena
Jag va ute å gick med Roffe i nästan två timmar i dag, i skogen, tyckte jag va värd en semla efter promenaden. Men tyvärr va det ingen vidare semla, för söt bulle och för mycket kladdig mandelmassa! Så halva semlan åkte i soppåsen! Den sista bra semlan jag åt de va på Dalpojken på Rörstrandsgatan. Men dom stängde för femton år sedan. Jag e konservativ vad gäller semlor! :)
I morgon e det Tårtan, få se om mitt humör blir bättre då. :)
/B
ehrsa 2018-02-13 19:58
'Dalpojken' var bäst utan tvekan! Den fanan höll dom högt i många år.. synd att dom försvann men det är ju så, inget är beständigt.. Det gäller allt!
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2018-02-14 20:42
Tack Bengt,
du var värd en semla, synd att den blev en besvikelse. Det anrika konditoriet Fågelsången i Uppsala har goda semlor om du någonsin skulle passera i semmeltider. Dalpojkens har jag tyvärr missat.
Hälsningar Lena
Varm mjölk var ett måste förr. Nu tror jag det är sällan man gör det. Gott vilket som.
Sten
Svar från Lena Holm 2018-02-14 20:43
Tack Sten,
min mamma ville äta den så men varm mjölk har jag aldrig uppskattat i någon form. Jag tror det är rätt sällan man äter så nu. Jag känner i alla fall ingen som gör det.
Hälsningar Lena
Khalad 2018-02-14 21:04
Såklart åt jag min semla i går med varm mjölk..../ Björn T
ehrsa 2018-02-14 21:42
Håller med Björn..
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2018-02-15 07:30
Kan det möjligen vara en "generationsgrej"?
Hälsningar Lena
När det gäller att äta semla duger alla tekniker!!! personligen brukar jag oftast också skrapa av lite grädde och ha det i kaffet, semlan blir lite behändigare - och godare då, tycker jag
Fina och glada bilder!
Svar från Lena Holm 2018-02-14 20:44
Tack Lena,
det är en bra teknik och det blir mycket lättare att hantera den.
Hälsningar Lena
Har hunnit med 2 semlor och det fick balanseras med 12.7km löpning :) Vad gör man inte för lite sötsaker och traditioner. Mysigt med fika tillsammans med kollegorna är ju inte fel heller.
Ha det gott!
Micke
Svar från Lena Holm 2018-02-14 20:46
Tack Mikael,
om du kan ge dej ut på 12,7 km löpning mitt i vintern så kan du nog utan vidare hantera två semlor. Det är en mysig tradition och vi var ovanligt många som samlades vid fikat på jobbet.
Hälsningar Lena
Vilka sköna mumsarbilder! Och minns jag rätt från tv för någon timme sen så räkna med ett par timmar i bra tempo.....Gäller fö mig också, jag har såklart också mumsat i mig en semla. Ha det gott!/ Björn T
Svar från Lena Holm 2018-02-14 20:48
Tack Björn,
jag läste att 45 minuter löpning i bra tempo ska räcka :-) Eller så kan man ju bara njuta av den.
Hälsningar Lena
Men å vad smarrigt det ser ut! Våra beställda semlor kom aldrig till fikat idag.

Hälsar
Eva
Svar från Lena Holm 2018-02-14 20:49
Tack Eva,
vilken bedrövelse! Det hade uppstått ett ramaskri hos oss om vi inte fått våra semlor. De var förstås förbeställda men jag tror att de hämtades av oss själv.
Hälsningar Lena
Härlig text till dina bilder.
Semlan= konditoriernas överlevnad. Utan semledagen så skulle många få slå igen har jag hört.
Jag är ingen storätare på kaffebröd, men när semletiden kommer tar jag igen allt jag missat tidigare under året :-)
Så just nu känns det som att jag borde ta tag i min förmån att få gå på parkbadets gym......varje dag !
ing-marie
Svar från Lena Holm 2018-02-14 20:51
Tack Ing-Marie,
jag såg den rubriken också. Visste inte att semlan var så viktig för konditorierna. Fågelsången där vi fotofikar tror jag går rätt bra. Eller så är det bara på helgerna det blir trångt med folk. Jag är inte heller så förtjust i bakelser och tårta men semla kan gå an.
Hälsningar Lena
Ojojoj, av kommentarerna att döma så är jag verkligen ute i skogen... Semlor verkar gå mig förbi lika lätt som Arubas nationaldag och liknande företeelser. Men det är en härlig bildserie du visar.

Ha det gott! /Thomas
Svar från Lena Holm 2018-02-14 20:53
Tack Thomas,
det är alltid några på jobbet som har koll och ser till att det beställs hem. Annars skulle jag inte komma ihåg och definitivt inte köpa några fast de finns lite överallt. Står det inte på listan blir det inte inköpt.
Hälsningar Lena
Härliga bilder som visar semmel-ätandets dilemmor och hur man övervinner dem. Jag missade att äta semla idag så jag hoppas på att ta igen det i morgon. Hälsingar Mats
Svar från Lena Holm 2018-02-14 20:54
Tack Mats,
du kan nog hålla på ett tag till och ta igen din miss. Semlor brukar väl finnas ganska länge, eller?
Hälsningar Lena
Jorå, det blev en semla även här. En om året unnar jag mig.
Men jag undviker att räkna efter hur många träningstimmar den kräver, försöker bara njuta.
Fina illustrerande bilder av den speciella dagen.
Svar från Lena Holm 2018-02-14 20:55
Tack Margareta,
du tänker helt rätt. Jag kunde bara inte låta bli att ställa frågan eftersom många nog ätit en semla just idag.
Hälsningar Lena
Hvilken herlig serie med en masse opskrifter på måder at spise fastelavnsboller på. Jeg elsker udtrykket "utstickande delar av ansiktet" :-) :-)
Jeg har ikke spist nogen endnu og du kan hilse pigen på det sidst billede og sige at det bliver timer :-)
Med mange venlig hilsen fra Erik.
Svar från Lena Holm 2018-02-14 20:56
Tack Erik,
det kändes lite för enkelt att bara skriva "näsan".
Hälsningar Lena
Inga semlor för mig. Är inte så förtjust i mandelmassa.
55 min borde förbruka en semla
Svar från Lena Holm 2018-02-15 07:31
Tack Bengt,
jag tror att ett så pass långt spiningpass ska räcka :-) Jag brukar ta bort lite av mandelmassan. Det finns alltid någon som vill ha en klick extra.
Hälsningar Lena



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg