B. LOGGBOKEN
Nyårsdagsbrunch med traditioner
Sedan millenieskiftet har vi haft en tradition hos min syster att äta hummerbrunch och dricka det riktigt goda bubblet på nyårsdagen. Ofta gör man inte så mycket vettigt denna dag och då kan man väl lika gärna ta en lång sovmorgon, ta på sej mjukiskläderna och starta dagen med en lång härlig brunch.
Detta år kunde alla vara med dvs båda mina vuxna syskonbarn kunde resa till Richardson för att fira nyår. Humrarna bjuder jag och min sambo på. De hämtades och kokades igår. Bubblet bidrar alla med. Det brukar alltid vara problem med att förvara humrarna i kylskåpet, men i år löste det sej enkelt eftersom det var minusgrader utomhus.
Sista förberedelserna....smält smör med vitlök på bordet...nybakat vitt bröd....champagnen serveras....När jag tagit denna bild placerades alla telefoner och min kamera på ett annat bord. Ingen ide att ha dem för nära när man äter hummer...det är lite kladdigt....Det krävs mycket papper, därav en hel rulle på bordet.
Två och en halv timme senare....
Till slut är det bara skal kvar och då passar min syster på att spara en del för att kunna göra den mest fantastiska hummersoppa senare under året.
Vi pratade om att värma upp bubbelpoolen till kvällen. Det är flera minusgrader ute och det ger lite extra stämning...
God fortsättning allihopa,
hälsningar Lena
Fina bilder med bra ljus! God fortsättning.
MvH
Johnny
tomten kom med ett 50 mm f1,2...jag experimenterade med det idag.
Hälsningar Lena
Skalen åkte även här in i frysen för att bli en fond sedan.
Er måltid ser delikat ut.
hummer är väldigt gott och man kan använda den till många fina rätter. Även skalen kan användas till riktiga godsaker, det gillar jag.
Hälsningar Lena
Meget smukke billeder med et bra indhold.
Tillykke med objektivet.
Mvh. Erik.
det är skarpt, så långt har jag kommit.
Hälsningar Lena
det här har blivit en av de traditioner jag ser fram emot mest och att alla kunde vara med detta år var toppen.
Hälsningar Lena
ett toppenbra sätt att starta på, hur skönt som helst.
Hälsningar Lena
Hälsningar Kenneth
eftersom allt är klart utom brödet så är det väldigt lite jobb att servera hummer och det gör att det passar extra bra efter en lång sovmorgon. Ingen behöver gå upp tidigare för att fixa mat till alla.
Hälsningar Lena
du har precis förstått vad den här brunchen går ut på och hur förträffligt det är att göra den på nyårsdagen. Eftersom allt dessutom är tillagat dagen innan är det bara att värma på brödet och servera bubblet. Vi brukar bli sittande till långt in på eftermiddagen :-)
Hälsningar Lena
Hälsn!
jag har bara testat objektivet inomhus ännu och det levererar mycket skarpa bilder. Det ska bli kul att utforska ytterligare.
Hälsningar Lena
nej vad jag vet är det inte tillåtet att plocka hummer någonstans, inte där jag varit och dykt i alla fall. Den är däremot inköpt levande och kokad efter alla konstens regler i min systers kök. VI bedövar dem i frysen en stund.
Hälsningar Lena