B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Julkortsfågeln i vårsol

Vi ser dem inte på hela vintern men så här på vårkanten brukar de dyka upp. I helgen har vi haft två domherrar på besök. Idag var det t o m en som satt och sov i automaten, trots att vi gick ut och in genom dörren. Fågelmatningen sjunger på sista versen men det kommer en del udda småfåglar så här års. Rödhake, bofinkar och stenknäck har tittat förbi men jag har inte haft kameran till hands. Vi har också fått hyresgäster i holken utanför garaget, blåmesar huserar nu där.

Hälsningar Lena

Inlagt 2016-05-01 15:57 | Läst 1622 ggr. | Permalink
Trevligt,
Mitt frölager tog slut, så nu får de klara sig själva.
Svar från Lena Holm 2016-05-01 17:13
Tack Bengt,
vi har lite blandat kvar och de får äta av det någon vecka till.
Hälsningar Lena
Den ser högst välmående ut! Jag matar nog någon vecka till, tills insekterna är riktigt igång. Och sen har jag en särskild ekorrmatare, där min bortskämda ekorre får lite godsaker.
Svar från Lena Holm 2016-05-01 17:16
Tack Stefan,
vi brukar flytta den sista mataren så den inte hänger över trädgårdslandet och låta dem få lite solrosfrön under några veckor till, i synnerhet om det blir så kallt som förra året. Vi har också en ekorrmatare men ekorrarna har inte förstått hur den fungerar. Däremot har jag sett hur talgoxar tittar på nötterna genom plastfönstret och undrar varför den inte får smaka.
Hälsningar Lena
De är fina, domherrarna! Den ser ut att ha det gott där i vårsolen och nöjd efter att ha fått mat.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2016-05-01 17:19
Tack Bjarne,
den var så nöjd att den somnade i automaten och satt där en lång stund.
Hälsningar Lena
Gillar domherren de är så vackra och trevliga att ha vid fågelmataren Ha en skön kväll : ) // Gert
Svar från Lena Holm 2016-05-03 08:00
Tack Gert,
ja, vi skulle gärna se dem lite oftare.
Hälsningar Lena
Jag har haft dåligt med fågelmatning i år. Har lagt ut lite på min baksid och faktiskt fanns 10 - 12 dommherrar en period. Jag har märkt att antalet fågla kan variera en hel del beroende var man bor. Förr kunde jag läsa att t.ex. orren hade ett toppen år, då var det väldigt lite orre på mitt spel och tvärt om. Vi har häck och ganska mycket sly på min baksida så rödhaken och bofinken trivs där. stenknäck var det dock länge sedan jag såg.
Sten
Svar från Lena Holm 2016-05-03 08:03
Tack Sten,
vi märker av en hel del variation mellan åren fast vi bara har en liten villaträdgård. Vi har en stor häck i anslutning till matningen och där känner dej sej säkra verkar det som. Nästan alla fåglar mellanlandar i häcken. Igår var rödhaken där men inte när jag hade någon kamera framme.
HÄlsningar Lena
Fin bild på domherren.
Jag har några bollar kvar och stjärtmesarna låter sig väl smaka.
Dom kommer ett par gånger om dan
// Marianne
Svar från Lena Holm 2016-05-03 08:04
Tack Marianne,
vi har bara sett stjärtmesar vid några få tillfällen i år, men de är i alla fall i närheten ibland.
Hälsningar Lena
Kul att du också ser dom nu, vi har haft domherrar Korsheden hel dagarna nu när vi varit där, dom är ganska orädda och väldigt vackra!/ Björn T
Svar från Lena Holm 2016-05-03 08:05
Tack Bjorn,
de brukar dyka upp på våren och smaka på knopparna i äppelträden. Då ser vi bara hannar så honorna är väl upptagna med ruvning.
Hälsningar Lena
Fin är den och kul att den kommer på våren hos dig, här hos mig så dyker den bara upp då det är riktigt kallt. Ofta kommer den någon dag innan kylan, så då vet vi nu blir det kallt.
Mata får vi göra hela året, lite i alla fall för att inte göra oss osams med hackspetten. Den för sådant liv om det är tomt i matbehållaren.
Såg nyligen att vår rödhake har återkommit nu.
Svar från Lena Holm 2016-05-03 08:08
Tack Margareta,
kul med hackspetten. Förra våren hade vi en hackspett som vi matade till en bit in på sommaren, men sedan måste automaten bort, vår trädgård är för liten. I år har vi inte sett den i samma utsträckning. De finns i närheten men har inte krävt mat på samma sätt.
Hälsningar Lena



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg