B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

11/100 Små vårtecken

Idag var flaggorna hissade på campus och eftersom det inte är allmän flaggdag betyder det att någon disputerar denna dag. Att försvara sin avhandling offentligt är en stor dag, framför allt för respondenten (den som gör det), men även familj och naturligtvis handledarna. Antalet disputationer kommer nu att öka fram till terminens slut. Det får inte vara två disputationer samtidigt så konkurrensen om lediga dagar ökar när våren fortskrider.  

Jag ville egentligen kolla in hur det gick för de små blå. Jag har ett ställe på campus där de blommade 9 mars förra året. Nu kunde man precis skönja knopparna. Dålig planering gjorde att jag hade inte ens makro på kameran och jag kunde definitivt inte lägga mej ner på marken för att få en bra vinkeln. Blötan och arbetskläderna tillät inte det.

Bland några stora rhododendronbuskar hittade jag också det här lilla vårtecknet. En fluga. Det finns hopp även i år. Våren kanske är på väg.

Hälsningar Lena

PS. I morgon ska jag guida Ing-Marie och Lena vid Råstasjön. Vi får hoppas att hägrarna samarbetar så bra som de brukar göra.

Inlagt 2016-03-11 17:36 | Läst 640 ggr. | Permalink
Tänk om man (jag) hade haft vett att läsa när jag var ung. Men när man börjar arbeta i den åldern då de första finnarna kommer och ganska omedelbart sliter sig hemifrån så är det arbete som gäller för att få det att gå ihop. Måste vara en härlig känsla att disputera! Jag såg några flugor fara omkring i trädgården idag, naturen börjar vakna till liv.
Svar från Lena Holm 2016-03-12 14:41
Tack Ingemar,
det är en stor händelse att disputera men det är ju inte säkert att det "lönar sig". Det finns nog en hel del arbetslösa doktorer, eller de som får ta någon helt annan typ av jobb än de har kompetens för. Flugorna har vaknat, jag har sett fler bevis.
Hälsningar Lena
Gott att våren närmar sig med stora steg, även om sista veckan varit mest snö i mina trakter. 15-20 cm som jag hoppas försvinner med lite fint väder i helgen...Skönt att få bildbevis på det också ... ;)
Ha en bra helg!
Svar från Lena Holm 2016-03-12 14:42
Tack Mikael,
idag har vi haft en strålande dag med sol och åtskilliga plusgrader. Snön är snart ett minne blott (om det inte kommer mer...).
Hälsningar Lena
En stor dag för många
Men även för dig och mig
Som fick se årets första lilla blå..
Har inget sådant ställe...
Fin dag på er i morgon...
Hi hi då får jag se många kymiga fåglar
Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2016-03-12 14:45
Tack Gun-Inger,
jag hittade detta ställe förra året och nu tyckte jag att det var dags att kolla hur långt sipporna kommit. Om det får fortsätta vara sol och vackert slår det nog ut till veckan.
Hälsningar Lena
Jag ser fram emot bilderna från Råstasjön, säg till om ni vill ha sällskap :-)
Svar från Lena Holm 2016-03-11 19:52
Hej Tommy,
vi är där från ca 10:30 drygt (kanske 11). En tjej som heter Svetlana kommer att möta oss där och om du är i faggorna vore det jättekul att träffas. Om vi inte är uppenbara visuellt finns jag på 0733-706710. Om jag dessutom skulle få möta den lilla hunden "in person" skulle det sätta lite extra guldkant :-)
Hälsningar Lena
Det måste vara en stor känsla att lägga fram och försvara sin avhandling! Har varit opponent vid ett tillfälle men suget att komma ut i verkligheten var för stort för att jag skulle vilja läsa vidare. Gillar din flaggbild, den är enkel och rakt på!/ Björn T
Svar från Lena Holm 2016-03-12 14:46
Tack Björn,
det är en stor känsla att disputera, men att vara opponent är också en stor bedrift som kräver mycket kunskap.
Hälsningar Lena



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

Lägg till

Tidigare blogginlägg