B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Fredagskväll och middagsbestyr...

Fredag....det ska helst vara enkelt...hamburgare .....mmm....lite trist..... Fiskburgare?....MMMMMums....lite mer pyssel men överkomligt med en matberedare. Färska grytbitar av lax och torsk (det som fiskhandlaren har helt enkelt), ett ägg, hackad chili och vitlök, rivet limeskal och hackad koriander (valfritt) + ett par matskedar vetemjöl och lite salt. Kör i matberedare till en jämn färs och forma sedan lämpligt antal burgare. Vi är två vuxna och jag köpte 300 g fisk (150 g burgare/person kändes rimligt eftersom det är fisk). Panera gärna burgaren i pankosmulor så får den en fin knaprig yta. Stek ca 3 min på varje sidan i olja. Några "egenfriterade" pommes blir ett gott tillbehör...man behöver inte ha en fritös...det finns genvägar. Sallad, skivad rå lök, tomater och en dressing gjord på gräddfil, chilisås, salt, peppar och hackad inlagd gurka (typ bostongurka) förhöjer upplevelsen.

Ha en fin helg allihopa,

hälsningar Lena

Inlagt 2016-02-05 20:46 | Läst 1276 ggr. | Permalink
Hej,
Tack för bild och intressant recept.
Ha en fin kväll
Bob och Ninni
Svar från Lena Holm 2016-02-06 19:40
Tack till er båda,
fiskburgare är en höjdare som fler "köttätare" borde prova.
Hälsningar Lena
Vilken imponerande energi du har Lena :)
Svar från Lena Holm 2016-02-06 19:42
Tack Ingemar,
erkänner att detta krävde lite mer energi än jag normalt lägger på fredag kväll, men när det är ovanliga eller nya recept kan jag bjuda till lite extra :-)
Hälsningar Lena
Ser väldigt gott ut. Inspirerande! // Mats
Svar från Lena Holm 2016-02-06 19:43
Tack Mats,
det är en god fiskrätt som fler "köttätare" borde prova.
Hälsningar Lena
Det borde vi smaka men jag är glutenintolerant
men det går klart steka ändå.
Ni har så mysigt varje fredag med god mat
vilket är viktigt börja fira helgen så.
Ni sliter hårt i veckan som de flesta som arbetar.
Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2016-02-06 19:45
Tack Gun-Inger,
det går utmärkt att steka burgaren utan smulor. De får ändå en fin stekyta. VI jobbar mycket i veckorna och äter knappt tillsammans mer än en eller kanske två dagar. Om Fredrik blir sen kanske jag sitter med honom till middag fast jag redan ätit, bara så vi får prata en stund. Helgerna är viktiga och jag lägger gärna lite extra energi just då.
Hälsningar Lena
Ser mycket gott ut med ett intressant recept Ha en skön kväll och helg : ) // Gert
Svar från Lena Holm 2016-02-06 19:47
Tack Gert,
fiskburgare är något som fler "köttätare" borde prova.
Hälsningar Lena
Mums om jag skippar koriandern så låter det helläckert.
Du kan väl snart ge ut en egen kokbok med fin fina bilder därtill.
Svar från Lena Holm 2016-02-06 19:53
Tack Marianne,
klart att man kan skippa koriander, det blir mycket gott ändå. Jag har nog underlag till en halv kokbok i alla fall men jag tror marknaden är ganska mättat :-)
Hälsningar Lena
Mums fillibabba
// Marianne
Svar från Lena Holm 2016-02-06 19:48
Tack Marianne,
jag tror du skulle gilla dessa burgare :-)
Hälsningar Lena
Mmm, det ser gott ut! Fint kort skärpedjup och tajt komposition. Färgkombinationen är spännande och aktiv.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2016-02-06 19:49
Tack Bjarne,
det är så här jag oftast tar mina matbilder. Tajt och alltid med kort skärpedjup. Maten är också viktigast och det måste gå fort för jag vill servera när det är som bäst. Jag planerar lite innan hur jag vill att det ska se ut, sedan går det väldigt fort när allt är klart.
Hälsningar Lena
Låter och ser väldigt gott ut! Ha en bra helg!
Svar från Lena Holm 2016-02-06 19:51
Tack Mikael,
en rätt som fler "köttätare" borde prova.
Hälsningar Lena
Mums!/ Björn T
Svar från Lena Holm 2016-02-06 19:56
Tack Björn,
kvällens middag blev nog ett strå vassare men jag tog inga bilder. Det förtar lite och god, vällagad mat ska ätas när den är klar :-)
Hälsningar Lena



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg