B. LOGGBOKEN
Årets grillpremiär !
Eftersom vintern har smält bort och det skulle bli flera plusgrader i helgen tyckte vi det var dags att ta fram grillen. Vad passar då bättre än en hel färsk röding. Fisken fylldes med smör, lime, dill, salt och peppar.
Förpackad i halster.
Under tiden som grillbriketterna blir till glödande kol serverades en Cosmopolitan med ett litet tilltugg. Vi satt inne...
Briketterna brinner i ett plåtrör som ger perfekt glöd...
...och det uppstår en spektakulärt ljusshow när man häller ut de glödande briketterna i grillen.
På med halstret, ca 6 minuter på var sida. Fem minuter på var sida räcker på sommaren. Under tiden kokar amadinepotatis på spisen. Det är inte färskpotatis men den är helt OK mitt i vintern.
Snart klart.
Grillad röding med färska grönsaker och lime, kall sås smaksatt med dill, persilja och gräslök från egen trädgård (från frysen alltså), riktigt god kokt potatis och ett glas vitt vin. Årets grillpremiär började bra.
Hälsningar Lena
Vilken härlig fest i bild. Där skulle man varit med.
Ha det bra
Bob
det blev mycket lyckat och det var ett tag sedan vi åt grillad röding.
Hälsningar Lena
Så gott det ser ut
// Marianne
det blev väldigt gott. Fisk blir väldigt bra på grillen.
Hälsningar Lena
Sten
det blev mycket lyckat och hade du varit i krokarna så kan jag meddela att det blev en portion över. Någon av oss kommer att få en väldigt fin matlåda i början på veckan.
Hälsningar Lena
Ha det gott!
det blev mycket gott. Fisk blir ofta riktigt bra på grillen.
Hälsningar Lena
Själv har jag suttit inne och skrivit på inlämningsuppgifter sedan i torsdags, utan avbrott mer eller mindre och nu gapar mitt kylskåp suuuupertomt... :) Och magen knorrar....
Men nu är allt klart för den här kursen så nu blir det ett besök på pizzerian över gatan...och ett glas vin!
Må så gott!
pizza kan också vara riktigt gott någon gång ibland och jag hoppas du fick njuta av både den och vinet. Det har du förtjänat.
Hälsningar Lena
det blev mycket gott och röding kändes lite somrigt även om det finns i fiskdisken även på vintern.
Hälsningar Lena
visst blir röding gott även i ugnen och det är verkligen tätt att laga till.
Hälsningar Lena
det blev riktigt lyckat.
Hälsningar Lena
röding i halster blir aldrig fel.
Hälsningar Lena
Inget emot så gott det måste smakat.
Vilket kollage för ett kök...
Gun-Inger
det här är både lätt och gott. Det går också mycket bra att lägga fisken i ugnen som Gert skrev om. Då är det ju mycket mindre pyssel att få ihop.
Hälsningar Lena
då tipsar jag dej om att köpa en hel röding till nästa helg. Du behöver inte grilla den utan krydda med citrus, dill och smör samt salt och peppar. Lägg sedan hela fisken i ugnen, 200 grader i 20 minuter tror jag är ungefär lagom om man har varmluftsugn (225 grader i vanlig ugn). Vi äter alltid färsk fisk en gång på helgen. På vardagar får det bli fryst för jag handlar bara en gång i veckan.
Hälsningar Lena
Blev riktigt hungrig av dina fina bilder!
Ses framöver!
när grillen kommer fram känns det också lite vårlikt, fast nu vräker snön ner.
Hälsningar Lena