B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Sista kvällen i SanDiego

Efter kaktusträdgården gjorde vi en liten rundvandring i Balboa park för att bl a äta lunch. Denna vy är tydligen en av de mest fotograferade i parken och jag ville ju inte vara sämre. Flygplanet får ni ta som en bonus. Var man än befanns sej i SanDiego kändes det som att man var nära flygplatsen...

De lila näckrosorna fångade min uppmärksamhet en stund. 

Efter lunch hittade vi ett område med konstateljéer. Det här var ett kul ställe men det märktes att det var lågsäsong.  

Vi strosade i alla fall runt och tittade på all sorts läcker konst.

Vi hittade en del udda grejer som kanske inte var helt lättplacerade...

....men roliga att titta på. Efter Balboa park åkte vi till AVIS och lämnade tillbaka hyrbilen.  

Vi hade bestämt oss för att promenera till hotellet från AVIS för det fanns faktiskt både trottoarer och cykelbanor i SanDiego. Längs vägen passerade vi dessa läckra träd.

Taggiga stammar....Vi passerade också en del andra roliga träd som inte var träd, men de ska jag visa vid ett annat tillfälle.

Det blev en ganska lång promenad innan vi började närma oss vårt hotell och hamnen som låg tvärsöver gatan. Vi passerade den här långbenta kompisen som stod och stirrade ut i vattnet.

Solen låg ganska lågt då vi nådde vår "hemmapir" och den kombinerade baren/restaurangen Mitch's Seafood som var det givna stället för kvällens middag.

Fåglarna intar sina utkiksplatser i väntan på att båtarna med "turistfiskare" ska komma in till hamnen.

Vi beställde först kall öl och cider. Från uteplatserna på Mitch's har man den här utsikten och det är hur mysigt som helst att sitta här och se båtarna komma in. Stället var mycket populärt bland såväl fiskande turister som lokalbefolkning och de som jobbade på båtarna. Det blev alltid lång kö när en båt kommit in.

Förutom fågellivet, som jag tänkte återkomma till i ett annat inlägg, simmade det förstås ett antal hungriga sjölejon i hamnen. De väntade också på båtarna, då både fiskrens och oförbrukat bete kunde åka överbord.

På lite håll såg det ut så här när man närmade sig Mitch's  Seafood. Hägern väntar fortfarande på att något gott ska simma förbi....

Här sitter vi och väntar på en kombobricka med räkor, bläckfisk, crabcakes och panerad fisk. Enkel miljö och plastmuggar men supergott och hur mysigt som helst i den ljumma kvällsluften med skränande trutar och sjölejon som talade om att de minsann också var hungriga.

Hälsningar Lena

Inlagt 2015-10-18 16:14 | Läst 1602 ggr. | Permalink
Hej,
Den kombon skulle man velat äta.
Ha det bra
Bob
Svar från Lena Holm 2015-10-19 08:00
Tack Bob,
det var faktiskt en alldeles utmärk combination och kanske de bästa räkor jag ätit i USA.
Hälsningar Lena
Ser helt underbart ut och maten låter ju kanon! Skall snart iväg på en tur utanför Sveriges gränser också, så man blir ju bara mer sugen på att komma iväg när man ser dina bilder. Blir inte så långt bort, men ner till Cypern i alla fall.
Ha det bra!
//Micke
Svar från Lena Holm 2015-10-19 07:59
Tack Mikael,
Cypern låter mysigt och det är ju inte så lång resväg dit. Betydligt lättare när man väl kommer hem också dvs att inte vara helt "jetlagged" i flera dagar. Ha en bra resa.
Hälsningar Lena
Vilka fina bilder mycket att se på Hägern är fin Lite mat är inte fel Snyggt fotat Ha det gott : ) // Gert
Svar från Lena Holm 2015-10-19 07:57
Tack Gert,
vi såg hägrar lite överallt och även en liten vit variant som jag inte vet om det är en ägrett eller något annat. Pelikanerna gillar jag och det kommer mer av dessa fåglar lite senare.
Hälsningar Lena
Vilket mysigt ställe
Dom verkar ha god mat
Marianne
Svar från Lena Holm 2015-10-19 07:55
Tack Marianne,
det var ett toppenställe och maten var helt i vår stil. Mest fisk och skaldjur men du kunde också få en hamburgare eller en stor sallad.
Hälsningar Lena
Funderar på träden som hade så grov stam men så späda vackra blommor.
Du har verkligen rätt för dig att konstverken måste vara svåra placera men
är det inte så på vissa turistställen att det är inte den stilen som vi är vana vid...
mysigt få se alla hemska saker...
likaså blir jag glad när jag ser dessa långbenta fåglar..
påminner om barndomens chokladburkar..
Vilken skön skymning ni fick och sedan fika.
Förstår att spännande fortsättning följer
Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2015-10-19 07:54
Tack Gun -Inger,
vi såg många underliga träd och jag ska samla ihop dessa bilder till ett inlägg senare. Det fanns en del fina konstverk också, men vi hade ingen möjlighet att ta hem något för våra resväskor var helt fulla redan när vi kom. Dykprylar tar stor plats.
Hälsningar Lena
Sandiego verkar vara ett mysigt ställe.
Hägrarna verkar ha en dragningskraft till dig, du stöter ihop med dom lite överallt var du än befinner dig :-) !
ing-marie
Svar från Lena Holm 2015-10-19 07:52
Hej Ing-Marie,
SanDiego var väldigt mysigt och kändes inte alls så stort som många andra städer i USA. Jag kan tänka mej att åka tillbaka dit och titta lite mer på vad staden med omnejd har att bjuda på.
Hälsningar Lena
Den där motorcykeln hade ju varit något att checka in på flyget vägen hem:) SanDiego ser verkligen trevligt ut, och extra bra om det inte är alltför mycket turister, tycker jag i alla fall.
Svar från Lena Holm 2015-10-19 22:17
Tack Ingemar,
det var toppen att vara där i lågsäsong. Jag undrar just var jag skulle placera motorcykeln...den skulle sticka ut bra i vårt kvarter.
Hälsningar Lena
Roligt att se och utmärkta bilder. Ni verkar ha hunnit med mycket! Dom där taggiga träden ser väldigt speciella ut, ändå fina. Och allra bäst gillar jag dom sista kvällsbilderna, allrahelst den med pelikanen på lyktstolpen. Och lite önskar jag mig dit, nu när oktobermörkret och kylan kommer!/ Björn T
Svar från Lena Holm 2015-10-19 22:19
Tack Björn,
pelikanen på lyktstolpen var nog en av de bästa bilderna jag tog i San Diego. Helt klart en av mina egna favoriter innan vi kom ut till havs. Kul att du lade märke till den.
Hälsningar Lena
Trevlig plats ser det ut att vara, kul med flygplanet också.
Spännande konstverk, en del kanske lite svårplacerade men kul att betrakta.
Pelikanerna kommer jag ihåg från vårt floridabesök för många år sedan. De är väl inte så vackra egentligen men kul att beskåda.
maten lät också god, fast jag hade nog bjudit sjölejonen på bläckfisken.
Svar från Lena Holm 2015-10-20 20:56
Tack Margareta,
det var mysiga platser och härligt med en amerikansk stad som man kan promenera i dvs inte bara strosa utan faktiskt ta sig fram till fots. Jag tycker pelikaner är sköna och tittar gärna på dem. Det kommer senare någon gång för det fanns ett gäng sådana.
Hälsningar Lena



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

Lägg till

Tidigare blogginlägg