B. LOGGBOKEN
Funderar du på att grilla en hamburgare?
Tänk om och testa något nytt istället för att klappa ut köttfärsen till platta rundlar.
Du behöver drygt 200 g köttfärs eller blandfärs per konstruktion. Jag använde älgfärs och tillsatte därför lite olivolja samt salt och peppar. Forma färsen som en skål runt en colaburk (eller liknande). Börja med botten och bygg sedan sidorna runt. Linda två skivor tunn bacon runt varje konstruktion och ta bort burken. Fyll hålet med stekta grönsaker t ex paprika och lök, eller kanske lite svamp, skivad vitlök och mild chili efter smak, toppa med riven lagrad ost. Enligt receptet som vi läste skulle man ösa i BBQ sås före osten men vi tycker den smaken blir alltför kraftig och skippade det. Placera på grillen, indirekt värme ca en timme.
Resultatet blir ett saftigt smakrikt paket som vi serverade med små tomater, vitkålssallad efter eget recept och lite extra krydda i form av inlagda Jalapeños. Gröna blad passar också bra men de hade inte kommit på tallriken ännu.
Packad med goda grönsaker och definitivt annorlunda. Bröd är helt överflödigt.
Hälsningar Lena
så särskilt avancerat var det inte. Om man lagar mat med grönsaker blir det mer färg och bättre bilder (samt godare).
Hälsningar Lena
vi har provat att fylla även kött, eller skära upp det och rulla ihop med fyllning. Mycket gott men det kan bli torrt om det är för "fina" bitar man använder.
Hälsningar Lena
det här var en kul grej och det blev gott, dessutom lite annorlunda.
Hälsningar Lena
Hälsningar Lena
det var inte så avancerat men krävde ju lite mer planering än vanliga hamburgare (som vi nästan aldrig gör).
Hälsningar Lena
Tack för tipset skall berätta för sonen som är bra på att grilla.
Det såg så gott ut genom dina bra tagna bilder.
Ha det gott i morgon med
Gun-Inger
det är kul att fotografera mat när det finns potential för att det ska se gott ut. Dessa skapelser hade det tyckte jag och de var dessutom mycket goda.
Hälsningar Lena
Mat kan se vidrigt ut på foto ibland.
gia
Hälsningar/Kirsten
kul att ni har provat. Jag kan tänka mej att experimentera lite med smakerna vid något annat tillfälle.
Hälsningar Lena
Blir ju riktigt hungrig då jag tittar på bilderna. Läckra bilder också.
jag tyckte det så smaskigt ut innan jag ens smakat så jag tog några bilder. Kul att de går hem.
Hälsningar Lena
Ha en smaklig kväll!
Eva
här kan man nog variera smakerna en hel del. Jag tror nog ost på toppen är något man ska hålla sej till, om man gillar ost. En timme med modifikation beroende på värmen i grillen. För oss varierade den mellan 120 till 150 grader och med indirekt värme tar en "köttbit" av den här storleken rätt långt tid. I synnerhet om man vill att köttfärsen ska vara helt genomgrillad. De var en perfekt yta runt om och färsen fortfarande saftig så jag skulle göra på samma sätt igen. Vakta dock på temperaturen och ta en titt på hur de ser ut någon gång.
Hälsningar Lena
Hälsningar, Bjarne
visst kan man räkna detta som LCHF även om vi inte pysslar med den sortens matlagning. Vi äter dock mycket olika typer av grönsaker och hellre det än t ex bröd som ett tillbehör till en middag.
Hälsningar Lena