B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

DB 102 - Potatiskroketter, köp färdiga...

För andra gången gav jag mej på att göra egna potatiskroketter. Så här långt hade det gått över förväntan bra. De är smaksatta med riven halloumi och panerade med sesamfrön. Första omgången som jag friterade blev helt perfekta, så när som att de mesta av sesamfröna lossnade, andra omgången blev totalt misslyckade och det var tur att vi inte hade gäster....Potatiskroketter är inte värda besväret ! Köp färdiga vad ni än gör !

Hälsningar Lena

Inlagt 2014-04-12 21:23 | Läst 2521 ggr. | Permalink
Men de ser goda ut i alla fall.
//B-O
Svar från Lena Holm 2014-04-12 22:31
Tack BO,
det blev 7 stycken perfekta, resten gick bort.......jag hatar att slänga mat...
Hälsningar Lena
De ser fina o goda ut Lena Ha det gott i helgen :) // Gert
Svar från Lena Holm 2014-04-12 22:32
Tack Gert,
så här långt gick det bra men själva friteringen gick åt skogen efter första omgången. Köp färdiga, det kan inte gå fel.
Hälsningar Lena
Snygg matbild men jag kan inte avgöra smaken men den är klart som baken.
Ha fin söndag och kok potatis i stället kanske
Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2014-04-12 22:42
Hej Gun-Inger,
du anar inte hur rätt du har! Varför krångla till det. I morgon blir det älgstek med brunsås (blir super med lite grädde) och KOKT POTATIS.
Hälsningar Lena
Gun-Inger Arvidsson 2014-04-12 23:43
Älg som är så gott i gott gott.
gai
Jag har också gjort kroketter nån gång, men jag stekte dom i mycket smör och tycker att det blir precis lika gott som friterade! Prova!
Ha det så bra!
Svar från Lena Holm 2014-04-13 13:41
Tack Heléne,
det kanske vore värt att prova, och ge kroketterna en sista chans (jag köper ogärna halvfabrikat).
Hälsningar Lena
Att du ens orkade satsa på att testa göra hemgjorda...för det får du poäng.
10 kroketter. =) Det är krut i dig Lena! Det gillar jag.

//Johanna
Svar från Lena Holm 2014-04-13 13:43
Tack Johanna,
jag lagar mat till två vuxna och då finns det tid att göra sådana här utsvävningar. Jag tycker också att det är lite kul och vill gärna göra maten från grunden istället för att köpa halvfabrikat. Men jag hatar att baka...
Hälsningar Lena
Det är i alla fall en vacker oskärpa (bokeh) i bilden :-)
Svar från Lena Holm 2014-04-13 13:47
Tack Wolfgang,
det såg så himla bra ut till en början och jag såg fram emot att få bilder på de perfekta gyllenbruna kroketterna....det blev inte så. Men en dagens bild blev det i alla fall och torskryggen med den smörslungade spenaten + finhackad chili blev ändå en utmärkt måltid.
Hälsningar Lena
Wolfgang 2014-04-13 21:00
Jag måste fråga Dig: Jag har undvikit spenat på grund av att den bygger upp njursten. Har jag fel?
Ibland lönar det sig inte att vara alltför ambitiös
Marianne
Svar från Lena Holm 2014-04-13 13:53
Hej Marianne,
du har så himla rätt.
Hälsningar Lena
Längesedan jag gjorde detta. Sån´t gjorde jag när jag nyss gått ut restaurangskolan :-) och på den tiden fanns inte färdiga att köpa. På gott och ont.
Du fick en mysig bild i alla fall !
ing-marie
Svar från Lena Holm 2014-04-13 13:55
Tack Ing-Marie,
jag har ett visst motstånd till att köpa halvfabrikat och vill gärna göra hela måltiden från grunden. Men ibland kanske man kan fuska lite...just potatiskroketter har jag provat förut och insett att det inte är värt besväret.
Hälsningar Lena
Fin bild och fina kroketter, mycket pyssel men nej tack...potatis vill jag helst ha naturell ;)
/G
Svar från Lena Holm 2014-04-13 13:57
Tack Gunte,
potatis är en fantastisk knöl och vi äter den gärna i olika former som jag helst lagar från grunden själv. Idag blir det kokt potatis till traditionell älgstek med sås och varma grönsaker.
Hälsningar Lena
Men nog ser de goda ut ändå. Riktigt proffsiga ut.
Svar från Lena Holm 2014-04-15 19:09
Tack Margareta,
i det här stadiet såg de proffsiga ut men du skulle sett resultatet efter fritering. En sats blev fina men resten disintegrerade till en oljig massa. För kallt kanske, men jag hade en termometer...Hädanefter blir det från affären, fast jag är stor motståndare av halvfabrikat så vi kanske skippar kroketter helt och hållet.
Hälsningar Lena



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg