B. LOGGBOKEN
En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...
DB 102 - Potatiskroketter, köp färdiga...
För andra gången gav jag mej på att göra egna potatiskroketter. Så här långt hade det gått över förväntan bra. De är smaksatta med riven halloumi och panerade med sesamfrön. Första omgången som jag friterade blev helt perfekta, så när som att de mesta av sesamfröna lossnade, andra omgången blev totalt misslyckade och det var tur att vi inte hade gäster....Potatiskroketter är inte värda besväret ! Köp färdiga vad ni än gör !
Hälsningar Lena
Inlagt 2014-04-12 21:23 |
Läst 2521 ggr. |
Permalink
//B-O
det blev 7 stycken perfekta, resten gick bort.......jag hatar att slänga mat...
Hälsningar Lena
så här långt gick det bra men själva friteringen gick åt skogen efter första omgången. Köp färdiga, det kan inte gå fel.
Hälsningar Lena
Ha fin söndag och kok potatis i stället kanske
Gun-Inger
du anar inte hur rätt du har! Varför krångla till det. I morgon blir det älgstek med brunsås (blir super med lite grädde) och KOKT POTATIS.
Hälsningar Lena
gai
Ha det så bra!
det kanske vore värt att prova, och ge kroketterna en sista chans (jag köper ogärna halvfabrikat).
Hälsningar Lena
10 kroketter. =) Det är krut i dig Lena! Det gillar jag.
//Johanna
jag lagar mat till två vuxna och då finns det tid att göra sådana här utsvävningar. Jag tycker också att det är lite kul och vill gärna göra maten från grunden istället för att köpa halvfabrikat. Men jag hatar att baka...
Hälsningar Lena
det såg så himla bra ut till en början och jag såg fram emot att få bilder på de perfekta gyllenbruna kroketterna....det blev inte så. Men en dagens bild blev det i alla fall och torskryggen med den smörslungade spenaten + finhackad chili blev ändå en utmärkt måltid.
Hälsningar Lena
Marianne
du har så himla rätt.
Hälsningar Lena
Du fick en mysig bild i alla fall !
ing-marie
jag har ett visst motstånd till att köpa halvfabrikat och vill gärna göra hela måltiden från grunden. Men ibland kanske man kan fuska lite...just potatiskroketter har jag provat förut och insett att det inte är värt besväret.
Hälsningar Lena
/G
potatis är en fantastisk knöl och vi äter den gärna i olika former som jag helst lagar från grunden själv. Idag blir det kokt potatis till traditionell älgstek med sås och varma grönsaker.
Hälsningar Lena
i det här stadiet såg de proffsiga ut men du skulle sett resultatet efter fritering. En sats blev fina men resten disintegrerade till en oljig massa. För kallt kanske, men jag hade en termometer...Hädanefter blir det från affären, fast jag är stor motståndare av halvfabrikat så vi kanske skippar kroketter helt och hållet.
Hälsningar Lena