B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

DB 101 - Grillat är godast !

Med ett glas av vårt eget vin från 2008 fick denna grillafton sin speciella glans. Hoppas alla får en strålande helg.

Hälsningar Lena

Inlagt 2014-04-11 20:16 | Läst 2431 ggr. | Permalink
Ert eget vin har en udda färg. Du får berätta lite mer. Ser mer ut som en avslagen öl.
Svar från Lena Holm 2014-04-12 10:17
Tack Mats,
vinet är gjort på röda vinbär med ett litet inslag av plommon. Det är torrt med tydlig bärkaraktär och färgen var initialt som ett rosevin, men den har ändrats med tiden. Dessa bärviner är i allmänhet bäst efter tre till fyra år och tappar därefter i smak. Den här flaskan har blivit kvar lite längre och den smakade förvånansvärt mycket.
Hälsningar Lena
Håller med både grillat och vin är godast.... Men, blir nyfiken på vinet... ett rosé?? Oavsett, fortsatt god kväll och helg!! //Peter
Svar från Lena Holm 2014-04-12 10:23
Tack Peter,
vi gör eget vi på rödavinbär (2/3) som vi oftast blandar med svarta vinbär, blåbär och ibland lite hallon. Denna gång blandade vi med en del plommon och det blev ett rosevin. Lagringen har sedan gett en helt annan färg och förvånansvärt mycket smak. Annars tappar bärvinet oftast smak efter 3-4 års lagring. Vi ser alltid till att det blir ett torrt vin och det har alltid en tydlig bärsmak. Det passar bra till sallader och lättare rätter. Vi drack ett glas av detta vid grillen. Vi köper naturligtvis både rött och vitt vin också.
Hälsningar Lena
Trevligt
Hoppas ni också får en trevlig helg
Svar från Lena Holm 2014-04-12 10:23
Tack Bengt,
det ser lovande ut just nu i alla fall.
Hälsningar Lena
Skål på er detta ser verkligen gott ut nu blev jag sugen.
Får höra med Jonen om vi har något gott tror nog det.
Ha härlig helg du också kanske får vi se solen igen.
Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2014-04-12 10:24
Tack Gun-Inger,
det var torrt, svalt och med fin bärsmak.
Hälsningar Lena
Vist är det gott med grillat och ett glas vin har nu avnjutet vin o god mat Ha en trevlig kväll :) // Gert
Svar från Lena Holm 2014-04-12 10:25
Tack Gert,
det finaste är ju när man kan sitta ute också, så vi ser fram emot den perioden nu.
Hälsningar Lena
Det kallar jag fredagsmys.
Ha en bra helg du med.
Svar från Lena Holm 2014-04-12 10:25
Tack BO,
det fina var ju också att solen lyste och vi stod för första gången på vårt nya trädäck.
Hälsningar Lena
Vilken färg på det vinet.
Du påminner mig om att jag har flädervin i källaren .
Det kan man ju kanske ta fram till Påsk
Marianne
Svar från Lena Holm 2014-04-12 10:27
Tack Marianne,
lagringen har verkligen ändrat färgen på detta. Det är ett rödavinbär/plommonvin som var rose de första åren. Det är ett torrt vin som passar bra till lättare rätter och som här, ett glas vid grillen.
Hälsningar Lena
Bra bild, men eget vin? Jag som har gått på vinprovning i 14 år är litet skeptiskt :-)
Svar från Lena Holm 2014-04-12 10:36
Tack Wolfgang,
det förstår jag absolut att du är. Vi får ca 20 kg röda vinbär varje år och dricker inte saft. Min sambo började då experimentera med vin. Oftast blandar vi de röda vinbären med svarta vinbär och blåbär. Denna gång blev det en blandning med plommon (som vi också har i överflöd). Vi jäser de alltid så att det blir torra viner och smaken blir bäst efter ca 3-5 års lagring. De tappar sedan oftast i smak. Denna bortglömda flaska hade dock förvånansvärt fin smak och färgen hade ändrats rejält. Det blir lätta viner som passar till sallader och smårätter, eller som denna gång, ett glas vid grillen (vi öppnade denna på vinst och förlust för vi trodde nog att den inte skulle vara värd att dricka). VI köper förstås vin till andra typer av rätter men min sambo tycker det är kul att pyssla med detta på höstarna och resultatet blir numera förvånansvärt bra (efter ca 3 års lagring). Jag var mycket skeptisk i början.
Hälsningar Lena
Wolfgang 2014-04-12 12:20
Lena, det verkar som om det kan bli gott ändå med den personliga tillverkningen och druvor från trädgården.
Intressant att ni blandar svarta vinbär, blåbär och hallon med druvorna! Och plommon!
Jag tror säkert att det handlar om en sofistikerad vintillverkning!
Kul med ett handverk!
Det var fredagsmys som hette duga! =)
Ha det så bra!
Svar från Lena Holm 2014-04-12 10:37
Tack Heléne,
vädret och det fina ljuset vid denna årstid bidrog en hel del.
Hälsningar Lena
Gillar färgen på vinet oavsett vad det består av! / Björn T
Svar från Lena Holm 2014-04-15 19:11
Tack Björn,
vinet blir alltid oerhört klart och färgen, som varierar beroende på vad vi använt för bär, är allt från blodröd till ungefär som denna dvs orange.
Hälsningar Lena



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg