B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

DB 72 - Killingmassage och en söt historia

Jag hade inte tänkt lägga ut fler bilder från killing-gänget, men sent på eftermiddagen idag fick jag veta att det precis fötts en ny liten medlem. Svårt att motstå och dagen led ju ändå mot sitt slut...

När jag kom fram höll vår djurskötare plus en doktorand på och såg till att den lilla killingen hittade fram till sin första måltid. Det var en del nyfikna med och tittade på. Sätter man sej på huk hos dessa har man snart en på ryggen, eller två...

En helt ny form av massage....Jag har provat. Går man in här och sätter sej på huk för att ta bilder så är de framme på nolltid.

Geten slickar omsorgsfullt sin lilla telning som stapplar runt på skakiga ben. En grupp studenter står och tittar men det bryr hon sej inte det minsta om.

"In på scen" träder nu tre andra killingar.  De har just upptäckt att de inte längre står i händelsernas centrum....´

"- Kolla på den ! Den kan ju inte stå ordentligt....blöt är den också....Precis som du va för några dagar sedan. Skitsnack, jag såg inte ut som den där veklingen! "

" - Mamma....dom är väl inte elaka...?" Dagens bild 72.

" - Titta så konstigt den står med bena....men det brukar fixa sej. Den får på tok för mycket uppmärksamhet. Kolla studenterna...helt betagna.... Det måste vi ändra på !"

" - Det gäller att ta tillbaka kontrollen, visa att det är vi som bjuder på "sötchocken", inte någon liten blöt parvel med navelsträng under magen. "

" - Hallå där, fotografen ! (I det här läget kändes det verkligen som att de visste vad jag gjorde och vem jag var. Studenterna skrattade för det såg ut som en kupp).

" - Det är ju vi som brukar stå för underhållningen här. Du har väl inte glömt oss? Vi var huvudnummer i dina tidigare inlägg.... "

 

" - Vi gjorde vad vi kunde brorsan....Hon tog i alla fall några bilder. Nu ska vi busa järnet en stund och i morgon är det FREDAG ! "

Hälsningar Lena

Inlagt 2014-03-13 21:02 | Läst 3021 ggr. | Permalink
Vilket underbart kaos!

//Tommy :-)
Svar från Lena Holm 2014-03-14 17:17
Tack Tommy,
ja det kanske ser lite kaotiskt ut men det är väldigt personliga och charmiga djur.
Hälsningar Lena
Åh, så gulligt dom ställer upp sig på podiet !
Tror säkert dom vet hur söta dom är.
Härlig serie igen från killinggänget lilla värld.
ing-marie
Svar från Lena Holm 2014-03-14 19:51
Tack Ing-Marie,
just de tre som ställde sej på backen och tittade på mej verkade jobba ihop och de verkade också väldigt medvetna om hur söta de är. Just nu var dessutom all uppmärksamhet riktad på den nyfödda och det tror jag verkligen att de förmår uppfatta.
Hälsningar Lena
Vilka fina linslusar du har på ditt jobb, fin serie bilder som vanligt. Bra jobbat.
//B-O
Svar från Lena Holm 2014-03-14 20:06
Tack Bert-Ola,
just dessa tre verkade ha förstått hur man ska bete sej för att få vara i centrum. Sedan är det bara lyfta kameran och trycka av. Dessa djur bjuder på så mycket skådespel.
Hälsningar Lena
Helt underbar serie, kanonsöta är dom! Hälsn, LO
Svar från Lena Holm 2014-03-14 20:07
Tack LO,
kul at du gillar dessa djurserier. Fotomässigt är de kanske inte din stil men djur är en stor del av min vardag, på ett eller annat sätt.
Hälsningar Lena
Fin o rolig bildserie igen.Herrgud vad fina de är. Vikket bra jobb du har :)
Svar från Lena Holm 2014-03-14 20:11
Tack Annelie,
jag ska snarare säga att det är en ynnest att jag kan slinka iväg till dessa djur på jobbet, för de kan verkligen ge en mental paus som laddar batterierna. Jag jobbar med betydligt mer administrativa och teoretisk uppgifter men dessa underbara djur finns i min närhet och jag slinker ut när jag kan.
Hälsningar Lena
Vad glad jag blev när du åter visar dessa ljuvliga killingar. Tänk få se en sådan liten nyfödd det får jag nog aldrig vara med om.
Hoppas du förstår hur många du måste glädja med bilderna.
Ha go fredag
Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2014-03-14 20:17
Tack Gun-Inger,
just vid detta tillfälle var det ett helt gäng studenter som fick möjlighet att se förlossningen och det är extra värdefullt för de som ska jobba med djur i sitt framtida yrke. Jag slinker iväg från min dator och mitt skrivbord för att få en liten paus och får en energikick på köpet av dessa härliga djur. Kul om några till kan få det som ser bilderna.
Hälsningar Lena
Du har verkligen en alldeles speciell arbetsplats, härliga bilder och dagens utvalda tycker jag är klockrent bra!
Svar från Lena Holm 2014-03-14 20:18
Tack Anne-Sophie,
jag jobbar ju inte specifikt med dessa djur men de finns i min närhet och jag kan gå till dem när jag behöver en paus. Man får en kick av de små kan jag erkänna.
Hälsningar Lena
Men självklart måste du ju fota dessa sötnosar igen och igen, tror jag hade bränt av flera hundra bilder på dom. =)
Mycket härlig text och suveräna bilder.

//Johanna
Svar från Lena Holm 2014-03-14 20:22
Tack Johanna,
det blir flera hundra bilder när jag är hos dem och det är svårt att slita sej därifrån. När man är inne bland djuren har man dessutom ofta någon vuxen get som är framme och gnider sej mot ens ben eller försöker provsmaka på ens kläder. Sätter man sej på huk så kommer killingarna fram och hoppar upp på ryggen. Kan du fatta hur svårt det är att gå tillbaka till kontoret !!!
Hälsningar Lena
Vilket underbart jobb du har!! =)
Ha en trevlig helg!
Svar från Lena Holm 2014-03-14 20:24
Tack Heléne,
jag jobbar inte specifikt med dessa djur, men jag kan slinka iväg till dem när mitt kontor står mej upp i halsen. Här får man en paus med energikick utan dess like.
Hälsningar Lena
Vilka härliga bilder på killing serie Min favorit blir nr 2 o 11 Ha en skön helg :) // Gert
Svar från Lena Holm 2014-03-14 20:25
Tack Gert,
nummer 11 är jag mycket nöjd med.
Hälsningar Lena
Gulligt värre, igen måste jag notera likheten med kattungar ...Dessa bilder är hur innehållsrika som helst, för de flesta tror nog inte att getter har en sådan här mental och intellektuell struktur; förmågan att lära, förstå och minnas, planera och kolla sitt eget beteende.
Vilket extrajobb (med att visa oss) du gör, fint. Hälsar Jeanna
Svar från Lena Holm 2014-03-15 15:12
Tack Jeanna,
för din jättefina kommentar. Jag har även en viss erfarenhet av får och kan intyga att getter är betydligt mer personliga och mångfacetterade. Just dessa djur blir också väldigt vana att umgås med människor och utvecklar verkligen egna personligheter.
Hälsningar Lena



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

Lägg till

Tidigare blogginlägg