Beskrivning

Agronom och docent i djurfysiologi som har dykning och foto som hobby. Jag fotograferar helst djur och natur samt en del husdjur. I vissa sammanhang kan jag kombinera mitt fotointresse med mitt jobb och jag har bl a tre förstasidor på högt ansedda vetenskapliga tidskrifter. Min andra passion är dykning och jag tog mitt första dykcertifikat 2001. De första trevande försöker att fotografera under vatten gjorde jag 2004 och har hållit på sedan dess. Jag har kvalat till finalen i SM i undervattensfoto sex gånger och erhållit en brons och en silvermedalj, samt ett silver i NM. Om någon är intresserad av att veta mer om undervattensfoto håller jag gärna föredrag, t ex hos lokala fotoklubbar. Då visar jag undervattensbilder, ofta från Nordiska vatten, och förklarar vad det innebär att fotografera under ytan. Min blogg här på FS innehåller bild och text från resor, men fungerar även som en slags dagbok med bilder från lokala fotoutflykter, mina närområden, samt händelser i min vardag.

Referenser

Omslagsbild, Vetenskapliga tidskrifter

Nature Chemical Biology, maj 2015, vol 11, no 5. Nature Chemical Biology, mars 2017, vol 13, no 3. ACS Biomaterials Science & Engineering, febr 2021, vol 7, no 2.

Föredrag Norsk Naturfotofestival 2017

Inbjuden föredragshållare med ett föredrag om undervattensfotografi.

Föredrag Naturfotodagen 2018

Inbjuden föredragshållare till Naturfotodagen 7 april 2018 på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: WildNature fotoresor. Föredragen filmades av UR.

Föredrag fotoklubbar mm

Arbetets museum Norrköping , 2013 öppningstalare vid utställning om dykning. Scandinavian Foto, Stockholm 2015. Fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap, SLU 2018. Säterdalens naturfototräff 2017 & 2018. Fotoklubben Avtrycket Stockholm 2013, 2017 & 2020 m fl fotoklubbar.

Prislista

Jag strävar i första hand inte efter att sälja mängder med bilder men skulle du se något som du är intresserad av, i portfolion eller något av mina album, tag kontakt. Pris kommer vi överens om utifrån vad bilden ska användas till. Det går också bra att kontakta mej om du vill att jag ska komma till din fotoklubb eller i något annat sammanhang och prata om undervattensfoto.

EpostTelefon

+46733706710