Skriv i gästboken
Föregående 1 2 3 ... 24 Nästa 
Nini Nilzon

niniz   
2023-05-15 12:18

Hej
Aaa ok förstår. Bra då vet jag.
Det är ingen fara ser bok rätt ofta eller rättade sagt uppvuxen med den runt om.
Hittar du på annat skoj bara hör av dig
/N

Christine Sandberg

I Christine   
2023-05-02 10:55

Stort Tack Lena för din Grattis hälsning!!! Jag uppskattar den verkligen. Så kul att du ser i bilden det jag vill att den ska förmedla. Mitt barnbarn var mycket försiktig och avvaktande inför den stora hästen som hon är ovan vid. Så kul med Fotocupen och alla utmaningar och svårigheten/utmaningen att välja rätt bild till temat. Ser redan fram emot nästa vecka! Take Care, vänliga hälsningar från Christine

Ing-Marie Sjödin

imse 59   
2023-03-21 19:20

Hej Lena !
Har du sett den här filmen ? Jag vet inte hur man länkar men du kan söka på
"Film om Hjälstaviken YouTube" så hittar du den nog.
Man blir ju lite sugen på ett besök framöver. Men först skall vi klara av tranorna, vi åker till Hornborgasjön 2:a april

Jag jobbar min sista dag på måndag så nu är det nedräkning och sen blir jag fritidsmiljonär :-) Och jag kan åka hur jag vill utan att behöva böna och be om semester.

Ha de gott !

Hälsn. Ing-Marie
Svar: Hej Ing-Marie,
tack för tipset. Den ska jag söka efter. Jag blir rätt avundsjuk på att du nu får så mycket fritid. Jag har många år kvar, men kanske med större möjlighet till flex och hastigt påkomna semesterdagar än du har haft. Hornborgasjön ska jag till men har inte planerat något ännu. Jag behöver inte så många tranor :-)
Ha en fin tur om vi inte hörs innan dess.
Hälsningar Lena


Nina (Marina) Erkenius

Erkenius   
2023-02-27 13:33

Ja Lena det var en riktigt kul oväntad överraskning. Jag blev jätteglad. Min bästa placering i höstcupen var 12 och det var mitt mål att slå :-) Höstcupen var min allra första tävling. Nu är mitt huvudmål att slå plats 17 som blev min placering i höstcupen. Vore kul att komma bland de första 10,
Tycker fortfarande att det är helt fel att det inte är anonymt, de borde de ha fixat till denna cup. Eftersom man kan se bilderna och vilken fotograf så är jag säker du tar hem ettan i nuvarande tema. Men hade känt igen bilden på hägrarna som din iallafall. Underbara foton du har på dessa. Jag har lite svårare i detta tema. Har inte många i svartvitt men tränar på det med. Lycka till Lena och tack för dina rader :-)

Jan Ehrsson

ehrsa   
2023-01-24 16:35

Hej igen! Gick förbi 'äppelträdet' nu på eftermiddagen, och jag såg inga Sidensvansar där nu och det var mindre med äppelbitar på marken och nästan inga äpplen i trädet längre.. Jag kommer troligen inte gå dit något mer med kamera igen, jag fick en hel del bilder när jag var där senast även om det var murrigt väder då, men de får duga och kommer i en blogg framöver..
Hälsn!

Jan Ehrsson

ehrsa   
2023-01-24 11:10

Hej! Lena. Ja, jag har väntat på 'mina' Sidensvansar nu sen årsskiftet.. Och då är det vid/i ett speciellt äppelträd som dom varje år återkommer till.. om det då är hyfsat med äpplen, och det har det varit under 2022! Det här äppelträdet har egenskapen att INTE släppa sina äpplen bara för att det blir höst och vinter.. Äpplena ska gärna hinna 'frysas' några gånger och sedan tinas och börja ruttna lite och mörkna (på kvist), och det brukar hända nu i jan./feb. beroende på hur vädret varit! Då kommer plötsligt Sidensvanarna och börjar kalasa, även på bruna äpplen som fallit ner på backen, och dom brukar återkomma varje dag tills äpplena är slut, men kan tillfälligt lämna om något har skrämt dom, men återkommer alltid efter kanske en kvart.. Äppelträdet står ensamt nära en liten lekpark och brukar inte störas av människor som passerar nära, själv stod jag och fotade dom endast 10 m. ifrån utan att dom brydde sig för 3 dagar sen..

Problemet nu tror jag är att äpplena redan är slut.. eller inom kort! Den längsta period jag sett dom där är 8 dagar i rad för några år sen, sen var äpplena slut och dom försvann direkt så klart.. I lördags när jag var där första gången (bara med mobilen) så var dom kring 200 individer, i Söndags när jag hade kameran med tele med så var de c:a 50 individer vilket är mycket det också.. Nu har det gått ett par dagar till.. och till Lördag ytterligare dagar.. Därför är jag till 99,9% säker på att äpplena är slut och 'svansarna' är borta.. Men jag ska troligen gå förbi där senare idag, och då vet jag! Så jag skriver till dig senare idag om det hela!

Här kommer en länk till Eniro (flygfoto) Där mitten på bilden är exakt på äppelträdet! Ett unikt bra gammalt äppelträd, och jag vet inget liknande någonstans och är en okänd sort för mig.. Trädet står ensamt i en 'snickrad' kvadratisk sarg, drygt 50 cm. hög som ett skydd för trädet. Zooma gärna ut från det inzoomade trädet så ser du var det står, närmaste gata är Tantogatan (högt nummer)

Här är trädets länk: https://kartor.eniro.se/?c=59.309196,18.048711&z=20&l=aerial&g=59.309166,18.048755

Om inte länken är 'klickbar' så kopiera in den bara i din webbläsare, så blir den klickbar där..
Hälsn!

Ing-Marie Sjödin

imse 59   
2022-12-21 18:57

Hej !
Långängarna är ju ett reservat mellan Sandviken och Kungsgården. Det är några fågelvänner som började mata där för X antal år sedan. Dom var tre bröder, men den som skötte det mest gick tyvärr bort för ganska exakt ett år sedan. Du känner kanske till namnen, de har lagt in en hel del fågelbilder i gruppen genom åren. Han som gick bort hette Bengt Petterson, tvilling med Lasse P. Sen är det den yngre brodern Lennart P, han sköter det mesta vid matningen nu. Vi brukar swisha en slant till honom ibland för fåglarna är aldrig utan mat.
Jag har inte gjort många besök det senaste året men det är rogivande att sitta där. Helst vill jag vara själv eller tillsammans med någon som man känner så man kan fixa till så man får stationer där man vill ha fåglarna. Om någon varit där före så ligger det nötter och frön överallt och då blir det lite rörigt.
Vet inte hur mycket besökare det brukar vara nu för tiden. Så jag väljer nästan att åka dit vid dåligt väder då är det största chansen att man får vara där själv :-)
Det är ju svartmesen som är mest närgången men även tofsmesarna var närgångna i helgen. Och det var ovanligt många tofsmesar just då.
Men känner du för att ta en tur så kan du väl höra av dig, du kanske vill besöka brudanden, eller har du varit och spanat på den ?
Hälsn. Ing-Marie

Nini Nilzon

niniz   
2022-08-02 11:50

Hej
Om en eller två veckor åker jag neråt sthlm å kan ta gävlehållet förbi då kan jag stanna på nån lämplig plats om du vill. Har så mycket att jag kan ge några påsar utan byte. Bättre det går till någon än blir förstört. Då plockar jag av å fryser sköljda i påse.
Går att göra så mycket gott av fina hallon
Mvh N

Ing-Marie Sjödin

imse 59   
2022-07-25 21:55

Hej !
Jag skrev en till kommentar under ditt svar i bloggen "två veckor i Norge". Det är lätt att missa det, för det kommer ju inte upp någon avisering om att man skriver igen. ( har jag för mig ) Så jag skriver här utifall du inte sett det.
Om du inte har sett dessa program som heter "Safari i Norge" så kan det nog vara kul för dig att se avsnitt 2, där Ole Martin är med och har gäster till sina gömslen. Finns på svtplay.
Sen tycker jag att "Fotobonden" med Jostein Hellevik var kul att se, det tipset kom ju upp här på FS, annars hade jag nog missat det.
Hälsn. Ing-Marie

Johnny Eriksson

sears   
2022-04-01 09:49

Stort tack Lena för tips om stället med storkar!

MvH
Johnny

Föregående 1 2 3 ... 24 Nästa 

EpostTelefon

+46733706710